Geng-Geng

Friday, December 30, 2011

Hati aku

" hati aku berubah " kata dia

" hati aku sudah penat "kata aku

Mana-mana je lah. Biarlah masa yang menjadi penentu. Aku akan teruskan berdoa dan memohon merayu kepadaNYA.

Wednesday, December 7, 2011

Wordless Wednesday ; Bodek


Hari rabu, blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa-apa description untuk explain (menerangkan) gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan segalanya.

Thursday, December 1, 2011

Jasa tak dihargai

Aduhai pagi-pagi lagi aku dah buat tajuk entri yang sedih macam ni. Memang potong stim betul kan. Bukan apa lepas ni, blog ini akan kembali menjadi tempat untuk aku kongsikan segala macam perasaan aku. Mungkin lebih kerap dari sebelum ini memandangkan keadaan aku sekarang agak berada dalam keadaan yang tidak stabil. Mungkin lepas ini akan jadi makan ati sangat-sangat. Yeke, ikutlah mungkin ini hanya sebahagian dari perasaan yang melanda aku sekarang ini. Inikan bermusim, emosi la katakan, kadang ia gembira, kadang ia sedih dan kekadang langsung tak ada rasa pape.
sumber : carian google
Pagi ini aku kesiankan seseorang, dimata aku dia merupakan insan yang cukup baik, membantu di kala susah, dan membawa seribu erti dalam kehidupan aku sebagai insan di muka bumi ini. Tak kira sama ada di pejabat atau kehidupan seharian aku. Nasihat yang dia berikan membuat aku kembali bersemangat mencorak masa depan aku yang aku anggap kian pudar. Yela dulu aku rasa aku selesa berada ditempat aku sekarang, tapi dengan kehadiran beliau, aku kembali merenung jauh untuk majukan diri. Aku kembali sedar, tiada apa yang mustahil dalam dunia ini jika kita rajin berusaha. Jasa dan nasihat yang beliau taburkan pada aku tak akan aku lupakan sampai bila-bila. Aku janji aku akan terus berusaha untuk memajukan diri dan yang paling penting, buktikan pada asemua orang, aku juga mampu. Jasa beliau juga bukan hanya pada aku, tapi pada semua yang berada di sekeliling beliau. Banyak perubahan yang dibawakan, banyak perkara yang sebelum ini di abaikan kembali ter urus dengan jayanya.

Itulah bak kata orang, orang yang baik tidak akan kekal di satu tempat. Setelah di fikirkan, kekadang ada betul juga apa yang dikatakan orang itu. Pemergiannya aku pasti bukan kerana kecewa dengan keadaan sekeliling tetapi jasanya di perlukan di tempat lain. Aku pasti, kemana sahaja beliau pergi, pasti ada perubahan, bukan ke arah yang tak elok tapi ke arah yang baik.

Yang aku kecewakan pagi-pagi ini, perubahan yang di bawakan beliau tidak dapat bertahan lama setelah beliau berpindah. Adakah perubahan yang dibawakan tidak betul? atau mungkin salah? masakan begitu, sedangkan ramai yang selesa dengan perubahan itu dan hanya seorang dua yang kembali ke keadaan lama? pemikiran manusia memang susah diagak, ada yang begitu, ada yang begini, macam-macam.

Yang mengecewakan aku lagi, perubahan yang dibawakan beliau selama ini, diubah selepas tak sampai sehari permergian beliau. Jika perubahan baru yang lebih praktikal tidak mengapa, tapi kembali kepada keadaan asal. Aku tak dapat bayangkan bagaimana perasaan beliau jika beliau mengetahui keadaan ini. Mungkin ini yang disebut sebagai jasa tidak dihargai. Perubahan yang dibawakan seolah-olah tidak membawa apa-apa makna. Aku sendiri dapat merasakan betapa kecewa dan sakitnya melihat keadaan ini. Apa nak buat, manusia memang dijadikan berbeza-beza. Apa yang boleh kita buat cuma doakan setiap dari kita dibukakan hati demi kesejahteraan hidup sama ada di dunia ataupun di akhirat.

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z