Geng-Geng

Tuesday, April 27, 2010

KL KL KL KL......




Keadaan jalan IPoh pg td. Menyakitkan ati dgn keta yg byk+org bwk keta mcm bersiar2+xpahm bahasa n byk lagi la. Menyebabkan aku sampai agak lewat ke ofis n susah nk carik parking......
ni la dia parking kat ofis aku, sampai keluar jalan besar pun ada org parking

xda idea so terpaksa merepek je ni. hehehehe byk lagi kena blaja psal blog2 ni, so sesape ada link or pape web yg boleh aku blaja psal blog ni, sila la beri tunjuk ajar, or mayb ada cara lain aku nk blaja psal blog ni

Hmm ari ni bekfes kat tempt biasa, kat mamak tepi jalan je. member2 aku panggil kedai tu kedai ketamin...hehehehe, mamak jgn marah ye. aku suka teh tarik dia, koww gila. kedai je mcm buruk tp ada aku kisah. setengah org memang xleh nk makan kat sini, ntah aku pun xtau sbb apa, mengada ngada je, benci aku......dulu aku xtau tp sejak broder2 otai tmpat aku tunjukkan, dh jd mcm kebiasaan lak g c2...ni aku kongsi skit pic makanan kt kedai tu


Teh Tarik power.....try skali mest nk lagi


Antara minuman yg menjadi kegilaan kt c2......hahahha


Pembuka selera.....hahahhah nasi lemak yg slalu aku bantai



Yg ni mest ramai xtau, aku pun baru je tau tp tang nama makanan ni still in konfius, idaly kot + mata(gelaran kt sana tuk telur mata kerbau)

Thursday, April 22, 2010

kejadian semalam...

Semalam kejadian.........hari2 yg biasa je, semalam aku balik lewat dari ofis. aku sampai rumah je aku tgk suma family aku kt luar. berkumpul kat tempat aku parking keta.Tgh dok sbuk2 tgk longkang besar kt c2. so aku pun dgn menyibuknya trus join diorang. xsangka aku rupa2 nya diorg tgh tgk ular sawa. besar n panjang. Mayb ular sawa batik kot sbb kulit dia cantik. sempat gak aku tgk dekat2. Siap telefon Jabatan Pertahanan Awam la****aku siap g amek diorng kt satu tempt, diorg sesat cari rumah aku)

Malam tu abis mcm tu je, ular xdapt dia dh nyorok, so aku pun parking keta n masuk tdo jak
hahahahhaaaaaaaa


****gambar sekadar hiasan. sumber: google

Monday, April 19, 2010

futSAL JKr.....

Sabtu, 17hb April 2010 ri2........saje nk story2 skit.xda apa2 yg spesel pun. Cawangan Pengurusan Korporat ada anjurkan futsal antara cawangan bertempat di Arena futsal segambut. Memang hapening gila walaupun team aku kalah. Memang pada awal sampai tu aku n geng2 dh setkan, kalo boleh memang nk menang suma tp jadila kalo menang skali pun...hehehe n ternyata hasrat kami tercapai. kami menang skali n yg lain kalah....hahahha

Pengalaman,frenship n komitmen.........summary dari hari sab2 tu walaupun kalah awal. mcm2 karenah manusia ada hari tu. mcm2 skil ada. ada gak la yg xdisangka rupa2nya star main futsal n ada gak yg disangka star tp main biasa je. Kepada team aku, tahniah ke atas komitmen korang n next time kita akan bagi saingan yg sengit......hahaha poyo je


atas : sedih gambar aku xda coz datang lambat, tp gamba ni memang stail gila mcm pro.

Atas kiri : Mie, Hafiz, Bob, Idrus...............bwh kiri : Wadi, Kapten Nuar, Aiman, Yus

atas : gambar pas menang, suma muka mcm star je....hehehhe



atas : ni la satu2 nya penyokong kami. TQ Incik di atas sokongan anda. Banyak bagi suppot pada aku.......alert keeper! alert!

Thursday, April 15, 2010

baling..........2

Baling, Kedah....menjadi kenangan kepada 68 orang, mungkin kenangan indah, n mungkin xindah, tp disanalah wujud satu ikatan dinamakan kawan diantara semua. Ni antara pic yg dapat aku konsikan bersama buat masa ni, banyak sebenarnya tp xda kesempatan....

Masa ni bergambar ngan Fec sesi pertama yang best, enjoy gila ngan diorang ni, memang sporting.
gambar ni kami tangkap sebagai kenagan, gambar yg tgh2 tu kami lukis time kelas( kantoii lak)tuk ilangkan boring....

sebelum perjalanan kembara dimulakan, berenti buang n topup apa yang patut.kata Fesi dlm sana xda toilet n sebagainya...sempat lagi bergambar, mana taknya, toilet kat station minyak tu ada satu je, kena kongsi 68 orang termasuk fec n urusetia. memang lama nk tggu.

berkumpul di luar kawasan hutan sebelum masuk. di gambar kumpulan aku tun perak, yang lain blum dapat lagi, masa ni peserta dilepaskan mengikut kumpulan dan selang 15 or 20 min baru kumpulan satu lagi dilepaskan.


Ondway nk turun lagi dalam gua.......xigt namanya.seram gak nk turun dalam tu, golap gelita.lampu suluh xdibenarkan guna masa tu. yang laki maintain je, tp yg pompuan ada takot n ada yang berani. masa ni memang semangat kerjasama kena ada, xleh nk tunjuk teror, silap2 xsampai.
Dalam gua gendang.....best gua ni, air berlanggar dengan dinding gua akan bunyi seakan-akan bunyi gendang. masa ni dah nk kluar kot, penatnya xyah cakap. dengan basah kuyup masing2.
Masa ni dh kuar dari gua, kira dh sampai check point akhir la ni.tu muka masing2 mcm lega je. kumpulan lain masa ni xsampai lagi. pas 2 kami dihantar ke rumah rehat xjauh dari stu, tuk mandi n sebagainya.

Wednesday, April 14, 2010

sehari berlalu......

Penat,letih n seangkatan denganya......itu la perkataan yang terbayang dalam fikiran waktu pagi2 ni, tp nk wat mcm na hidup nk kena dteruskan jugak. selepas 2 miggu aku kembali mcm biasa, hari2 yang sama aku tempuhi sebelum ni.....boring ada, geram ada, sonok kadang2 kohkohkohk


Hate this , this was half of it, another half already throw it far far away****bahasa cap ayam.

entry sebelum ni aku dh janji nk boh gambar induksi baling tp blum sempat collect suma lgi, mayb lagi satu entry kot...kalo xbz sgt la

semalam sampai2 je rumah aku aku campak suma beg-beg yang beribu2 tu dalam blik terus g tgk my Car...sian dia xda sape jage dia. berabuk mcm keta tinggal je, keta kat used car lagi berkilat dari keta aku tu. tetiba xleh stat lak, bateri kong abis, aku betul2 sedih tgk dia. malam tu aku dok pkir pasal keta, kenagan kat baling n kat insan tersayang. mcm biasa la malam tu, aku trus call dia, sejuk ati bila dgr suara dia...hehehe mengada2 lak.
'u la kawan baik i'
'u la tempat i ngadu '
'u la bf i'
'u la teman shopping i'
'u la segalanya bagi i'
ni la antara yang kluar darimulut dia,tersenyum lebar aku dgr dia ckp mcm tu walaupun pelik apsal dia ni jiwang2 lak tetiba...hehe terpromote lak, sori ye, TQ my dear

Hari ni pagi2 lagi aku dh g kedai bateri keta, terus beli yg baru je. aku igt nk anta car wash dulu kasi kilat2 skit, tp xsempat, kena g ofis dulu.

skg kat ofis, sonyap sunyi je, biasala ayat standart bila masuk je ofis ramai tegur 'eeee baru balik, lame xjmp, mcm na induksi' hehehe jgn marah ye, tq2 pd suma tp dlm masa yg sama arahan suh wat keja terdengar pelan2. memang la xdirect tp aku terasa mcm tu****mayb perasaan aku je kot.

hmmmm

Friday, April 9, 2010

baling .......?????


aku,aku,aku, and aku........lame rasanya xberblog. Saje online nk kongsi cite psal aku g induksi kat baling ni, memang aku xpernah sampai kat sini. Tempat yang aman damai senyap je . orang pun xramai.

Bertolak dari KL kul 9 lebih mcm tu, lame gak perjalanan pegi tu, lotihnya xigt dah. xbanyak yang berlaku dalam perjalanan tu, lalu kawasan gunung ganang yang cantik, kabus mcm g cameron highland je, lalu kawasan org kg, tdo pun dh brapa kali tp xsampai2 lagi,coz suma xkenal lagi. sonyap je. kutuk mengutuk, gelak ngan membe sebela, kenal mengenal ,suma ada.....hahahahhaha

so kami sampai baling petang 1 april tu, kat komplek rakan muda, tempat budget tuk kursus2 kerajaan, **** sedihkan time aku kursus ni duit xda lak.tp komplek ni agak cantik jugak walaupun agak jauh nak sampai siap sesat lagi....

mggu pertama, memang teruk gila rasanya, suma bekeja je, lotih gila. kena pakai baju putih kolar n sluar trek je sepanjang masa. makan pun sama, berpeluh-peluh, cuaca time ni memang panas gila. pagi bangun kul 5, solat, senaman pagi,sarapan,g kelas kul 8, memang xsempat nk wat pape, dorm pun boleh kira je brapa lama singgah.

aktiviti memang penuh sepanjang miggu pertama, siap bahagi2 kump, nama kumpulan lak ikut nama pahlawan melayu,Tun Perak la, Hang Tuah la, n macam2 lagi la. menggila sial diorang dera kami, tp kena la tahan. kalo nk cita kat sini memang xabis2, n mayb dlm baling ver.2 nanti kot.....hahahhaa kalo sempat


pengalaman yg paling syiok time waktu kembara, masuk gua, memang seram n penat..kalo masuk jalan lenggang xpa, ni kena bawak air nila sebaldi, telur ayam sorang sebiji. mcm2 aksi la jadi. time ni aku rasa syiok gila. mula2 xknal sagt tp bila dh sampai sini, memang jadi rapat gila...hehehe. dalam gua tu, siap kena merangkak dlm air, memang basah satu badan la.....

minggu kedua, skg dh mcm relax skit, juz masuk kelas2 yang agak mengantuk n wat assignment. Hmmmm tp banyak gak aku dapat ilmu yg xpernah aku dapat dulu. kawan2 pun ok gila, suma kepala mcm aku gak....kira boleh masuk la...

kkkk kena gerak dulu masa dh sampai nanti aku sambung lagi.....tp papehal pun memang syiok gila la induksi ni......


Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z