Geng-Geng

Thursday, December 23, 2010

pasar malam sama je kan..

Semalam malam aku kelaparan yang dasyat. Yela dari tengahari tak makan. So semalm lepas balik dari kerja, macam biasa la, aku baring-baring jap sambil tengok cerita kt tv3 tu. Dalam hati memang xsabar nak tunggu malam. Bukan apa nak pergi pasar malam. Pejam celik pejam, dah sampai kul 730, aku pun roger adik aku suruh dia teman, hah jangan pikir bukan-bukan kata aku manja ke apa, aku just lagi seronok kalo berdua, kan berdua lebih baik, ada kawan nak sembang-sembang. Tunggu adik aku siap, last-last kul 830 baru boleh kuar, cis mandi ke apa dia buat dalam bilik air tu.

Sesampainya aku kat pasar malam area Taman samudera tu, aku tengok kemain ramai lagi orang, yelakan orang gomen kan dah gaji, keke kunun suma yang datang pasar malam tu orang gomen, lantakla kan. So aku pun dengan cergas bersama-sama adik aku menerjah setiap kedai yang ada. Kami jalan sampai ke hujung, tapi xda pun satu juadah makanan yang terlekat dan teringin nak makan. adeh dalam hati aku, nape la suma makanan sama je???
thanks incik google
Yang aku pelik sekarang ni, pasar malam sumanya sama makanan yang di jual. Yela kalo dulu masa aku kecik-kecik, kalo g pasar malam, mest banyak je makanan yang jarang-jarnag jumpa, tp sakarang banyak yang sama je, nak kata pasar malam tu kecik, xda la, sebab naik berpeluh aku jalan sampai hujung...xpa la next time aku terjah pasar malam lain lak, ada cadangan ???? selain pasar malam jalan TAR dan jalan kuching mana lagi best???

2 comments:

syaEYRA said...

kat Puchong, ade jual kuih deram yg best~

sakuraspicelife said...

jln kuching x best huhu.kt desa pandan menarik gak.

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z