Geng-Geng

Sunday, October 10, 2010

TMP or Jalan2 part 2..

Hah baru rini sempat nk wat entry ni, punya la lama. Sibuk memanjang je pastu plus memanjang je nk rehat. Rasanya xpayah la nk cita lame n panjang2, sebab entry SEBELUM INI. dh cita suma-sumanya. kunun la. Tapi xpa kali ni aku juz nk cite skit2 plus beberapa keping gambar yg aku snap guna 5D tu. So pada sesape yg membaca kalo ada, jemput2 la komen. Kalo xcantik or mengarut juz cakap je.

Ni la gambar chalet kami malam pertama. Best la jugak juz bantal dia xboleh blah. Memang xselesa lgsung. Kalo aku sorg je kata mcm tu xpa gak tp suma kontinjen kata mcm tu. Sampai sakit2 la badan n pale kami. Malam tu jugak aku ikut para2 sahabat aku g memancing kt Muara sungai. Naik bot. First time dpt pengalaman mcm tu. Tapi syg xdpt sekor pun ikan, mayb ikan suma dh kenyang kot. Xpa yg penting enjoy. Kredit kepada yg bg aku guna joran dia...
Ni lak gambar kt site yg pertama. Kt site ni, jalan tu xda org guna, so xpayah wat odit. Juz g sana tuk cukup syarat je. So tuk tidak membuang masa, kami g la tgk2 site. Kalo nk di ikutkan, ribu2 aku snap gambar, tp xkan nk tunjuk suma kt sini. Tapi satu je xpuas ati, asal pic aku xda, ni yg malas kalo jadik fotographer, cewaah ..

Site kedua...sibuk betul jalan ni, keta memang laju xigt. Tgk oditer selamba je wat odit tanpa pakai pape safety. Safety helmet pun xda, so masa aku snap pic ni suma mcm nk lari, takot la kunun...
Ni pic masa jamuan makan malam dgn kontraktor n JD. Pic ni aku letak coz aku suka. kalo tgk betul2 memang cun pic ni, tp pas edit2 bagai, terus jadik pic biasa ;(..
Beberapa snap gambar aku, tp gelap. Bukan salah aku tp kamera, keke. Ntah mcm na ntah nk bg terang2 skit.

ps: pada incik Bos, terima kasih coz belanja kami makan nasi dagang chendering, Terengganu. Sedap sgt, kt KL memang xda yg mcm tu

Thursday, October 7, 2010

Audit TMP or Jalan-Jalan...

Audit TMP or jalan-jalan ni??? ni la persoalan yang bakal ditanya bila aku ceritakan pd kawan-kawan aku yg aku ke Terengganu sepanjang minggu ni. Ooop rsnya mcm ramai yg xtau apa tu tmp kan? sebenarnya aku g Terengganu atas urusana kerja. Tapi bak kata orang tua2, sambil menyelam minum la air skit2. So mggu ni banyak benda yg aku sambil2 wat kerja. Entry kali ni aku xsempat lg nk cita suma2 coz aku still lg kt Terengganu ni, pinjam pc kt ofis org tuk update blog. Teruk gila kan. Yela skg ni aku kt Setiu, susah nk carik cc n aku lak xda transport, lg la payah nk carik cc yg jauh2. So terpaksa la wat muka xmalu n pinjam pc org, keke

Kepada yg membaca blog aku ni, sabar ye aku balik kl nant aku akan story panjang lebar n letak suma pic2 aku yg guna 5D tu, kekeke

Kt Terengganu view memang syiok, makanan sedap2, awek comel2 ( yg aku terpaksa ckp slow2, kang Z marah lak) . Dekat site ni, suma org2nya baik n sporting2 belaka, suma sekepala n suma laki2 ;(....haha

Tuesday, October 5, 2010

Site Visit n jalan2...

Salam semua, kepada yang membaca n mengomen blog aku ni, thanks sesangat. Walaupun xbyk tp dh cukup untuk memberi inspirasi n semangat tuk aku teruskan memblogger. Terima kasih sgt2. eh melalut la pulak, ni cita semalam, aku g site plus jalan2. Secara kebetulan kehadiran 5D membuatkan aku lg semangat nk g site. Memang best n semangat tuk aku memiliki barang2 seangkatan 5D tu, sebab kalo 5D tu mcm koyak je poket aku nk beli. So ada la try snap beribu2 pic. Tp xmahir lg juz main snap je plus ada la grap beberapa trik dari tuan empunya 5D tu. haha Suma gambar2 tu kalo professional tgk gelak je, tp bg aku kira ok la. Cukup la kot asal aku berpuas ati.

So mcm na??? kira ok la kan tuk org yg first time pegang 5D tu. So rini n the rest of this week aku akan ke site d Terengganu, 5D tu pun ikut skali maka akan banyak lagi la pic2 yg akan d snap. Haha bergaya ngan org punya, muka xmalukan, mest ada yg kata mcm tu kan, xpa aku amek sebagai cabaran tuk aku. Aku akan berusaha lg tuk dapatkan geng2 5D tu, mayb tuk yg entry level je.

ps :- kepada incik model(keke) thanks ye...

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z