Geng-Geng

Tuesday, January 24, 2012

5 kelebihan lelaki berkulit gelap

Kali ini aku keluarkan satu entry berbentuk info. Wah dasyat betulkan, tak apa idea ni aku dapat masa aku mandi tadi. So aku terus aplikasikan ke dalam bentuk entry. Mungkin info kali ini lebih pada pengalaman aku sendiri dan aku rasa lebih kurang sama kot dengan orang lain yang seangkatan.So kepada lelaki yang berkulit gelap tu, jangan risau, korang pun ada kelebihan jugak. Aku tahu korang dah tak sabar kan, jom tengok antara kelebihan-kelebihannya....

1. Jimat duit. Sebab apa korang kalau pergi mandi laut or bersukan,  tak perlu nak pakai sunblock yang leceh tu. Muka pun tak payah nak beriya jage. Jage sikit-sikit je dah nampak macho.  

2. Orang akan nampak kita ni ganas dan garang. So kalau ada yang nak membuli or buat benda bukan-bukan, mesti diorang akan fikir 2 3 kali. Silap silap orang tu yang kena balik.

3. Lebih ketenangan. Sebab apa aku kata macam tu, yela mungkin lebih sikit dari yang berkulit cerah. Ketika berjalan di cuaca panas, kan kitorang2 ni lebih tenang.. Sebab tak perlu nak pening pale nak jage kulit bagai.

4. Bila kena jerawat or demam campak or sebagainya, tak perlu nak penat2 cover. Sebab luka-luka tu antara nampak dan tak nampak je. Kena tengok dari dekat baru nampak. 

5. Yang ini paling aku suka dan kekadang naik malu lak. Haha gedik. Ada la orang kata bukan aku kata. Sekali imbas tengok aku dah macam pelakun...ala apa nama dia.... Abg Remy dan Abg Anuar . Tapi bila dah dua kali tengok, baru dapat cam aku .Sape kata orang kulit gelap ni tak hansem n macho?? tengok ada orang samakan aku dengan pelakun walaupun pelakun tu bukanlah berkulit gelap pun. 

6. Yang ini yang ke enam, saje bagi lebih, bukan apa teringat pesan cikgu dulu2, kalau soalan mintak 5 jawapan, bagilah lebih. So inilah dia point ke enam. Kalau kita main nyorok-nyorok atau permainan burung hantu (selalu dimainkan ketika team building), senang coz atas faktor yang sama seperti point diatas, susah untuk di kelihatan. Jenuh jugak nak cari, tambah-tambah kalau main waktu malam dan pakai pakaian gelap. Haha yang ini bunyi macam lawak tapi inilah hakikat.

Itulah dia antara kelebihan bagi orang yang berkulit hitam. Jangan rasa rendah diri atau sebagainya. Tak salah berkulit gelap. Setiap dari kita ada kelebihannya. Percaya, DIA menjadikan sesuatu perkara itu bersebab.

2 comments:

yad'z said...

haha. betul2.. setiap ciptaan Allah tu ade kelebihan masing2.. so jnagan nak merendah diri sangat.. =)

Anonymous said...

toya lu bos...hahahaha

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z