Geng-Geng

Thursday, August 13, 2015

Apartment Laguna Biru fasa 2

Setelah lama berkubur blog ni, akhirnya aku terpanggil lagi untuk update blog ni..wahahhaa

Bukan apa just nak share, insyaAllah aparment laguna biru fasa 2 ini akan jadi rumah pertamaku dan isteriku. Dah lama rasanya aku simpan niat dan harapan untuk memiliki sebuah kediaman, tapi tak ada yang sesuai dengan cita rasa dan bajet mampu milik. Kebanyakan kediaman di sekitar lembah klang ni semuanya mampu tengok je. Tup tap tup tap...terdetik hati nak cari rumah area kuang sungai buloh ni, kebetulan ada rumah dalam pembinaan dibawah Syarikat Perumahan Negara Berhad. Dapat tahu pun dari kawan yang tinggal di Apartment Laguna Biru fasa 1. 

Selidik punya selidik, bincang punya bincang, terus akhirnya aku dan isteri buat keputusan untuk memilikinya memandangkan ianya sesuai dengan bajet mampu milik kami. Skg dalam proses mendapatkan loan, harap dapatlah loan yang ok..huhuh doakan aku ye..hehe

Pada mulanya, aku serius 'zero' pasal bagaimana nak beli rumah ni semua, hasil dari pembacaan dan nasihat dari kawan aku memberanikan diri untuk mencuba. Maybe entri akan datang aku kongsikan bagaimana step untuk memiliki sebuah kediaman. hehe..bajet pakar..wakaka

Disebabkan xda idea dah, so aku share je beberapa keping gambar sebagai kenangan.

 gambar 1 : ilustrasi dari pemaju arkitek

 gambar 2 : model di pusat beli spnb selangor

gambar 3 : pemplet 

10 comments:

Anonymous said...

salam, da start byr ke blom? i pon beli fasa 2 jugak.

Danial Marzuki said...

Wasalam..belum lg start bayar...nanti berjiran la kita ye..

schazaza said...

assalam...

saya pun insyaALLAH berjiran nanti. monthly payment belum start. tp deposit dah bayar n loan dh lulus alhamdulillah

Anonymous said...

i da start byr da, u beli blok brape? i blok d, insyallah berjiran huhu

tnftm said...

hi da start byr kn, x sabor lak huhu

Tamingsary Budu said...

Tingkat brape n blok mn?

shafira Kek lapis sarawak said...

as salam, saya juga pembeli.. jom buat group wassup.. 013-6975192, bedasarkan cerita fasa 1 dlu, rumah agak lewat disiapkan

Danial Marzuki said...

ok ok..blok d gak sy pun..berjiran la kita ye..

Anonymous said...

Boleh bg step beli rumah spnb fasa 2 lguna biru tu x? Saya bru di 1st step. Xpaham apa2 maklum lah rumah 1st.

Skrg 1st dia suruh sy bwk bank draf 3k dan sdikit dokument. Boleh tau proses sterusnya?

Danial Marzuki said...

secara ringkas leh crita kt sini, tp elok lg tuan email kepada saya ke...

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z