Geng-Geng

Friday, November 21, 2014

RON97..saya sudah cuba..

Alhamdulillah semalam buat pertama kalinya aku isi kereta aku dengan minyak ron97. Ehh bukan nak berlagak or pape, tapi nak kongsikan pengalaman. Aku bukanlah orang senang or bergaji besar, so bila dah pakai ni sekali sekala, exited lebih. So dari aku dok bising bising kat luar, baik aku coretkan kat blog buruk ni..keke


sumber : carian google

Ok sambung balik cerita pasal aku try minyak RON97. Memang semalam lepas aku isi, kereta aku agak ringan berbanding sebelum ini. Ringan bukan sebab kurang berat dalam kg tu, tapi bila memandu terasa pick up kereta macam senang nak pergi. Terasa macam bawak kereta baru lak...keke. Selain itu, mungkin agak jimat sebab aku berulang alik dari port klang ke sg buloh. Tapi maybe gak sebab perasaan aku gak. Lain kelebihan, minyak ini bersih kot..orang katalah.

Ini pendapat aku je dari peneraian aku semalam, lepas ni aku xpasti la kan...so selamat mencuba..

1 comment:

Najib Ariyan said...

Salam kenal dan salam singgah...

SELAMAT TAHUN BARU 2015

semoga tahun mendatang akan menjanjikan kebahagiaan untuk semua... aminnnn

RON97 memang lebih bersih minyaknya... di negara2 yg berminyak murah seperti Brunei contohnya... RON95 hanya digunakan untuk motorbot dan lori sahaja sebab mudah merosakkan enjin...

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z