Geng-Geng

Friday, February 14, 2014

JDT vs Selangor FC...

Esok game ni, mesti terbaik...tak sabar nak tunggu, sayang xda live, ikut hati nk ke stadium larkin tapi ada kelas pagi tu, so x sempat tunggu je la resultnya..pape pun..terbaik buat dua dua team...


 tu dia stanby dah..hehe xtau la bila punya jersi, hadiah dari seorang teman lama yang juga peminat selangor..tq sangat2 pd beliau kalau dia baca ni
 kedudukan terkini liga super 2014..

kredit gambar : dari fb Selangor Soccer Fan Club

Ikut laluan motor tak rock aa???

Alhamdulillah syukur untuk segalanya...

Sejak akhir akhir ni jalan yang aku lalui untuk ketempat kerja, ada dua tiga kemalangan berlaku melibatkan penunggang motosikal dan kereta. dan yang paling aku gerun, bila aku tertengok depan mata. Disebabkan itulah aku bila menunggang, biarlah perlahan dan ikut laluan yang sepatutnya demi keselamatan, kita berusaha demi kebaikan.

Tapi betul ke sape yang ikut laluan motosikal ni tak rock???

Kejadian ni berlaku suatu ketika dulu, bila dari highway guthrie aku perlahankan motosikal aku dan belok ke laluan motosikal, tapi dalam masa yang sama aku ternampak seorang penunggang ni senyum sinis pada aku (dia ikut laluan kereta). Eh tetiba aku terpikir, salah ke aku ikut laluan ni??? adehhh

Bagi aku, biarlah apa pandangan orang dan keadaan sekalipun, aku akan cuba sedaya upaya untuk ikut saje laluan yang dicadangkan, demi memaksimumkan keselamtan di jalan raya. Tak gitu?? 

Lepas kejadian tu ada aku tanya pada orang yang menunggang, macam-macam alasan aku dengar kenapa mereka tidak menggunakan laluan motosikal. So aku amek inisiatif kunun kunun hebat, aku servey sendiri beberapa laluan motosikal, so apa yang aku dapat (hanya pendapat peribadi), aku sharekan kat sini. Memang secara kesimpulannya, laluan motosikal kurang dari segi keselamtannya...

Kenapa aku kata kurang dari segi keselamatan???

Aku listkan dari pemerhatian aku...antaranya laluan motosikal tiada penyelengaraan dibuat, dimana jalan berpasir dan semak samun hampir menutupi laluan. Ini boleh membahayakan penunggang.

Selain itu, keadaannya juga gelap, tiada lampu jalan. So lubang or pape pun kalau x alert, pasti akan mengundang bahaya. Dan jika laluannya melencong jauh dari jalan kereta, mungkin kebarangkalian akan berlaku gangguan sosial dan sebagainya.

Jalan beralun dan berlubang. Ini masalah yang aku rasa sangatlah tak best. Dah la sempit, so kalau nak mengelak pun sipi sipi je. 

Itu belum amek kira lagi keadaan yang dibuat..hehehe dulu pernah skali aku dengar, orang sengaja tabur paku la bagai...

Dan macam-macam lagilah...So pape pun hati2lah tak kira di mana pun..



picture credit : carian google


ps : maybe bukan semunya teruk, ada gak jalan yang comel dan cantik

Wednesday, February 12, 2014

WPCM Central Mega Gathering @Teluk Batik...

Tu dia antara picnya..yg lain malas nk upload sbb tgh byk kerja..sabar sabar entry akan tetap cuba diwat tapi tak tahu bila akan di post..wahahahahaha..

  Terbang megah bak helang!!! terbaik WPCM

ni dekat masjid wilayah sebelum berangkat ke teluk batik. Menunggu ketibaan jenterajentera waja yang lain sebelum bergerak sekali..terbaik..lebih 200 org penyertaan, tidak termasuk ahli keluarga...

Berminat nak join ke?? jom klik kt fb Waja Performance Club or leh pm saya...weeeeeee

Friday, February 7, 2014

Maharaja Lawak Mega 2014 Akhir!!

Wah terbaik ni, rasa tak sabar nak tengok.

Kali ni punya Maharaja Lawak Mega 2014 memang hebat, tengok banyak kali pun still tergelak sorang lagi. Kekadang tak tercover nk gelak tu.

So rasa rasa sapelah menang malam ni...hmmm bagi akulah, aku suka Jambu, Sepahtu, Shiro...tapi sejak sejak ni, aku tengok bojey pun leh tahan gak lawaknya....apa la yang diorang nak lawakkan malam ni kan. Sape memang tu, aku pun xtau la..rasanya shiro kot?? sepahtu kot??? Jambu kott???

pic : astrogempak dan carian google

"Teruskan Menonton #Maharajalawakmega 2013 setiap Jumaat jam 10 malam di Astro Warna & Astro Mustika HD.""

Petikan dari laman astro gempak..saje je copypaste sebab nak kasi banyak sikit entry...hehehhe

Thursday, February 6, 2014

Design poster


Wahahahah saje nk tayang??? xdalah just nk abadikan je apa yang aku wat. Ini lagi satu poster yang aku design untuk makan malam pejabat aku. Tak tahu sama ada di guakan or tidak, tapi apa yang mereka nak, suma aku dh follow, terpulanglah...

pic: terpaksa diblur demi menjaga privasi....huhuh
 
 Ni je yang mampu aku buat, banyak lagi aku kena belajar sebab semua teknik yang aku gunakan ni, basic photoshope je. Aku tak ada pun belajar secara serius, just hobi suka wat design ni. So kalau ada yang nk komen, silakan, aku on je..lagipun boleh memperbaiki kelemahan kan???





 

Wednesday, February 5, 2014

Mega Gathering WPCM...

Hmmm lama dh x update..ni nk bagi alasan lagi ni...

Biasalah banyak sangat benda aku buat dalam satu masa, kerja, belajar n plan nk membina keluarga, insyaAllah, harap semuanya berjalan lancar.

Dalam dok sibuk sibuk tu, aku rajin juga bersosial. Ingat tak pasal kelab kereta yang aku join tu??? Waja Performance Club Malaysia (WPCM). Terbaik club ni, banyak pengalaman yang aku dapat selain dapat ramai kawan- kawan baru.

Sebut pasal WPCM ni, sengaja nak kongsikan sikit pasal WPCM Mega gathering v2.0 di Teluk Batik, Perak yang di jadual berlangsung hujung minggu ni. Sekarang jumlah penyertaan dr ahli kelab dah mencecah 200 biji kereta waja , terbaikkk..bilangan itu belum lagi dari sesape yang nak join dan menjadi ahli. Kiranya termasuk ahli keluarga lebih dari 200 orang akan berada disana, fuhh meriah habak hang!!! Nanti aku cuba kongsikan kemeriahannya melalui gambar...

Last time punya gathering pun aku rasa dah terbaik, terngiang ngiang lagi dalam ingatan ni...tak sabar rasanya nak tunggu hari itu.

Kalau ada pemilik waja yang nak join tu, jom la jangan segan-segan..rasai kemeriahannya.....

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z