Geng-Geng

Monday, May 31, 2010

Trouble is Friend

Trouble is Friend by LENKA.


Trouble he will find you, no matter where you go, oh oh
No matter if you're fast, no matter if you're slow, oh oh
The eye of the storm or the cry in the morn, oh oh
You're fine for a while but you start to lose control...
He's there in the dark
He's there in my heart
He waits in the wings
He's gotta play a part
Trouble is a friend yeah trouble is a friend of mine
Ah ooh...
Trouble is a friend but trouble is a foe, oh oh
And no matter what I feed him he always seems to grow, oh oh
He sees what I see and he knows what I know, oh oh
So don't forget as you ease on down the road...
He's there in the dark
He's there in my heart
He waits in the wings
He's gotta play a part
Trouble is a friend yeah trouble is a friend of mine
oh oh
So don't be alarmed if he takes you by the arm
I won't let him win but I'm a sucker for his charm
Trouble is a friend yeah trouble is a friend of mine
ah ooh
How I hate the way he makes me feel
And how I try to make him leave,
I try, oh oh I try.....


Lagu ni memang best. Walaupun dh lame dh kaur lgu ni, aku tetap xboring2 dengar, pas2 mksud lagu ni pun boleh tahan gak la ( aku pun bukan paham sgt, tp wat2 faham sudah) keke. So mari la dgr ramai2.......
sumber pic : google

Thursday, May 27, 2010

Kesesakkan yang terlampau

" dim, jom g tgk site kt Subang, ada aduan ni, bos soh pergi sekarang"
" sekarang ke? aduan apa"
" ala aduan la, ada org komplen kata jalan ni sesak yg teramat dasyat, bos soh p tgk2. Nk kena wat report, kena g amek gambar la bagai"

Ni la antara perbualan aku dengan bos aku kt ofis pg td. so aku pun terpaksa la meninggalkan tempat aku n follow g sites. Lgpun td xda idea nk letak entry apa rini, so aku pun decide wat je la psal cita ni, kekekekkeke Sebenarnya xda pape pun yg special psal g site tu, juz nk tunjukkan kunun2 bz la kt ofis ni, kekeke gelak lg


Dipendekkan cerita, pas kami abis je keja kt site tu, kami pun xtau nk wat pa, kalo nk balik pun jalan jem, kami decide nk singgah dulu mana2. Bincang punya bincang, pom singgah kami kt Brothers, kedai 'assories' keta, igt nk sauk la door handle tuk buah hati aku, tp xda lak kaler yg sama ngan dia. so xjadi la nk amek. Kami kuar dari kedai dengan perasaan yg hampa xdpt carik barang tu, tp bos aku sempat gak sauk minyak treatment tuk gear dia, boleh tahan la murah.
Kedai alat2 mancing lak yg kami carik pas tu, aku memang xexpert sgt psal barang2 tu, so aku ikut je la sambil muka wat2 mcm dh terror. Ada la diorg angkat 2 3 barang. Tgk jam dh dekat nk lunch, apa lagi g melantak la. kami g kt Jalan Duta, pekena nasi beriani ayam, pehh balik ofis dlam keadaan yg sangat kenyang.

Wednesday, May 26, 2010

Bengangnya tengok dia mcm tu


Salam n selamat sejahtera semua......entry kali ni juz nk luahkan kemarahan yg berlaku ke atas aku sejam yang lalu. Malam ni aku macam biasa la, jejalan kt area Kota Damansara, memang mlm ni mood baik gila, g makan steak n pas 2 pusing-pusingla kat area tu. Pas penat aku pun menuju la pulang. Tetiba....!!!!

Kejadian sebenarnya berlaku kt tingkat 14 rumah flet area Kl la (*** nama dan alamat flet terpaksa tidak disebut demi menjaga keharmornian) kira-kira jam 11 malam kot. Masa tu aku tengah tunggu lif nk turun la, n then kejadian yang menyakitkan ati pun berlaku. Nk sound kang dia kata apa lak kan, lgpun aku bukannya dok c2 pun. Di pendekkan cerita, mula-mula aku tengok rumah family tu mcm meriah je, pintu dibiarkan terbuka n nampak mereka sekeluarga beridah n lepak2 sambil tengok tv kt ruang tamu. Bukan aku mengintai tp secara kebetulan aku lalu kt depan rumah dia n memang stail rumah tu dr pintu memang direct leh nampak se isi rumah. Sampai je kt lif, biasa la tgkt 14, kena la tunggu lama tuk naik lif. Aku nampak la salah seorg penghuni rumah tu bukak pintu pagar dia, aku igtkan nk ajak aku minum2 ke, kekeke terperasan lak, melalut la. k sambung balik, aku nmpak la dia tengah menyapu sampah. Dalam fikiran aku kata la, rajin diorang ni, malam2 pun kemas rumah lg.Tetiba dengan selambanya, sampah yg dekat dalam penyodok tu, dia buang mcm tu je kt bawah, . Terkejut gak aku. aku tengok kt bawah rumah dia tu, biasa la rumah flet, ada org sidai baju la apa kan. Pas 2 lak, Kat ground floor tu bukan xda orang, siap ada kedai lg kt bawah tu, dh la buang mcm tu je, mesti la habok dia berterbangan. isk isk teruk betul perangai dia. aku time tu memang bengang n aku pandang je dia. Yang peliknya, dia dengan selamba je, terus masuk rumah, kunci pintu n wat xtau je.....apa la perasaan org yg sidai baju kt tingkat bawah tu, n mcm na lak org yg tengah lepak2 minum kt bawah tu.

Xlama pas tu, Lif aku pun sampai, aku pun dengan perasaan marah n xleh wat pape, turun je la. Aku pun balik je la sebab dh xleh nk wat pape.

Tuesday, May 25, 2010

Terima kasih suma


Entry kali juz nk berterima kasih kepada suma kawan-kawan blog yg sudi menjadi follower kepada blog aku ni yg xbrapa cantik n banyak merepek ni. Tanpa Korang suma follower sape je la blog aku ni, kekekeke

1. ekjozbuloh
2. cik ezza
3. kak Anis
4. Saniah
5. bowtuck
6. ana mardia
7. kak wan masmidia

Tidak dilupakan jugak kawan-kawan lain yg sudi membaca blog yg serba kekurangan ni, tp jgn baca je, komen la, sape2 pun leh komen.


Thursday, May 20, 2010

A nightmare on Elm Street......

Semalam aku layan cita ni kt Tgv Jusco Metro Prima, Kepong. Walaupun cita ni dh kuar lame, aku g la jugak coz atas permintaan insan tersayang. Dh lame rasanya x g panggung so disebabkan atas permintaan n org pun xramai tgk cita ni, aku pun ok je la untuk pg. Ok la cite ni, penuh ngan sound effect yg terkejut kejut, kira mcm xrugi sgt la kalo g tgk wayang. Nk kata adegan yg takot2 tu xda la kot bg aku, just sound effect je mcm menakotkan.

sumber : google........tq tq

Time tgk cite yg terkejut-kejut tu, perut aku ni lak bernyayi rock. nasib org xramai so xda org dgr, yg dgr juz insan tersayang je. ni la yg kuar dr mulut dia " la lapar ke siannya, pas ni kita g makan ye"....aku pun senyumla.So lepas habis je cita tu, aku n kami pun g la dgn cepatnya makan, bincang punya bincang aku pun bawak dia g Nasi Lemak 70 sen kt kg baru(**feveret tu). Boleh tahan la aku makan kt sana, heheh pas tu kt kaunter tempat bayar tu ada lak org 'belanje' (mksdnya biarla rahsia, kekeke) lg la selera aku makan sambil ditemani oleh insan tersayang, kekekeke. Pas makan, disebabkan mood aku baik, xbrapa letih, xda program lak pas tu, aku pun bawak keta g jejalan, sampai ke downtown cheras, igt nk singgah tp mcm awal sgt lak time tu, so kami pun jejalan je la.pas beberapa ketika, kami pun terpaksa memulangkan diri ke rumah masing2. Smapai je rumah biasa la, tdo.......kekekeke

Sunday, May 16, 2010

Lentang...ohhh...Lentang

Cuti-cuti di Air Terjun Hutan Lipur Lentang..........(****xda idea nk story, so post gambar je la). Air kt sana agak keruh skit coz baru lepas hujan, tp sebab dh sampai sana, aku redah je. Air dia agak deras n banyak minor injured telah berlaku di sekitar kaki, hhehehe.

Friday, May 14, 2010

Hari ini.....

bangun lmbat n sampai ofis ngam2 ***ayat cover takot bos tau
Pagi2 makan nasi lemak 2 bungkus di 'ketamin' sambil kena teh tarik kow
email disemak n tiada apa yg menarik
lunch kuar lmbt skit n ramai pelik apsal lmbat balik
petang dtg kul 3, kira2 ngam2 gak
parking keta pun blok org lain
hujan lebat lepas park keta
ptg kul 430 ubah keta takot org marah
kul 5 balik rumah n tggu depan tv tgk Thomas Cup
~~~~~~~~
kepada pemain2 badminton Malaysia, selamat berjaya coz aku always sokong korang, main cam main ngan Denmark ri2. Kalah xpa asalkan melawan n bukan menyerah. Tp ofcoz aku harap korang suma menang, kasi titik Team dr China tue, baru dia tau Malaysia boleh. k kepada penyokong2 Malaysia jom tgk Thomas Cup, depan Tv jak la tp...kalo masuk akhir, apa kata suma penuhkan stadium tu, baru semangat, amacam???

Thursday, May 13, 2010

kengkawan futsal ku.....

Frendly macthes againts CPK......sgt gembira n penat coz lame xmain. Sempat snap satu je pic masa tu, masing-masing dh penat n malas nk bergambar. Xsempt nk snap pic CPK, kredit tuk diorg sebab sudi main ngan kami yg baru nk belajar main ni.

@ XL futsal Court, Segambut

Monday, May 10, 2010

Kalumpang...........

Kejadian berlaku pada hari sabtu lepas, 8mei 2010 (***xda masa nk update sblm ni, so ari ni aku update ribu2 ), group induksi aku g Kalumpang, Hulu Selangor...kat sana ada air terjun kot. tempat ni kawan aku yg kg dia kt sana yg tunjuk, thanks to Ada. dh byk kali aku g sana, tp xpernah boring. ramai kawan2 yg aku bawak kt tempat tu kata tempat tu ok.

Atas usha dan kerjasama suma pihak, urusetia dan peserta, gathering kali ni agak berjaya. kredit kpd urusetia yg uruskan majlis ini. Paling2 pun tggl byk kenangan, so smpai bila2 xkan lupa ......


ondoway nk pegi, sempat lg snap pic sbb tggu org yg cicir kt blakang...2 yg sempat snap pic yg smart2 ni (****pasana gila la)


masa ni dh oderway balik, best gila la, rsanya petang gak la kami balik. xsedar tau tau je dh petang. n kebetulan lak ada member sorang tu dok jauh nk balik. kredit gak tuk dia atas usaha. Dok kemain jauh lg kt kedah tp kerana kawan dia sanggup turun tuk memeriahkan majlis tu. thanks Daus n aku harap ko hepi kt sana.

Menjadi kenyataan.....

sumber : google
Tahniah, Tahniah kepada Chelsea....akhirnya untuk musim ni berjaya membawa kejuaraan besar termasuk pemenang kasut emas. Perlawanan mlm td sgt la bergaya dgn jaringan 8 berbalas kosong. Pada minit-minit awal permainan memang nampk mcm fight gila n dgn ketangkasan pemain n jurulatih chelsea berjaya menang dengan bergaya. kepada penyokong man u ( bukan nama sebenar) jgn jelez ye n xpayah mo bg byk alasan, sekali sekala kena blaja menerima

sumber : google
EPL cup kot....hahahhahahahah

Nicolas Anelka menjaringkan dua gol manakala Frank Lampard, Salomon Kalou dan Ashley Cole turut menemui sasaran mereka ketika Chelsea menamatkan musim ini dengan 103 gol dalam saingan liga, menjadi pasukan pertama melepasi jumlah lebih 100 gol dalam liga utama selepas Tottenham Hotspur pada 1963. Chelsea yang menghalang hajat United memiliki rekod kejuaraan liga kali ke-19 dan keempat berturut-turut, masih berpeluang merebut gelaran berganda apabila beraksi pada perlawanan akhir Piala FA menentang Portsmouth minggu depan.
petikan dr akhbar online metro


sumber : google
gambar coach yg mantap, baru semusim bersama chelsea, dh bwk byk cup kt stanford brigde, dulu masa kt MILAN pun sama, chaitoo coach
Namun disebalik kemenangan chelsea tu, ada gak terdengar kata sinis yg katanya chelsea menang nasib, game kena beli la, offsight byk la....bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla...........tp game dh tamat n keputusan pengadil adalah muktamad.Biasala pendapat org lain2, so kita kena terima dengan hati terbuka. Tahniah lg skali kepada chelsea....kepada penyokong chelsea, tahun depan jgn lupa amek lg piala tue

Thursday, May 6, 2010

Khamis yang xbest.....

Khamis rini memang hari yg xbest rasanya.....xtau la nape???? always xda mood to do anything. So dgn untuk tidak merugikan hari khamis, so aku pun mengedit gambar, so salah satu nya kt ats ni la ha, hehehe minor edit je aku wat juz nk hiburkan ati yg tengah sunyi n kecewa plus skit2 sakit ati. hehehe suma keja, program, xpun relationship xmenjadi. Pagi td aku ok je tp bila sampai petang je, mood ni mula abis, ntah dia g mana ntah. nk kata makan, ok je siap makan cukup masa je lg, tp xpa la, mayb perasaan je kot.

dim tension n caranya: ~
@tgk tv xda remote control = kalo ada org tolong tukarkan channel or pape, ok je
@makan xpedas = carik cili api potong, dh ok dh pas tu
@kena paksa sumtimes = tp kalo kena caranya, cair gak
@menunggu = tp kalo ada view2 menarik ok je
@org lambat = pas tu belanja mkan xpa, trus ok
@org 'poyo' n suka up sendri, padahal sendri hampehh = org tu dimalukan sendiri
@duit xda time memerlukan~ paling tension = tetiba ada org tapau suma, ok jugak
@bila kita dh mula mengharap, tetiba xda pape jd lak = sebaliknya jadik aku onn je....
@byk lg yg xterpkir skg ni = kalo terpkir tension!!!!

hmmmmm petang karang bg untuk mengembalikan mood yg entah pergi mana, aku kena wat sumting tuk diri aku bg mengharungi hari2 malam,...tp rahsia la kan,

Tuesday, May 4, 2010

Antara@ semalam

Tak banyak aktiviti yg aku wat semalam, n xda satu pun yg menarik. Tp tuk memenuhkan entry, so aku pun merepek jela. sesaje je kot....Semalam banyk je idea tp masa lak xda. so bila sampai pg ni, suma dh ilang lak. so terpaksa la merepek je

Restoran Dulang Kg. baru.....ok la tuk singgah lunch or lepak petang2. Suasana menarik n banyak pilihan makanan. My fren yg rekemen tuk minum n makan2 kt sini. Dok KL dh lama n slalu gak lalu lalang kt situ but xpernah pun nk try .So semalam i decide to try it. Bagi aku akan try pg ngan kengkawan dulu satu tempat tu, xkira la mana pun tempat makan ke, riadah ke, bercuti ke, korek segala rahsia, tanya apa makanan yg sedap2, biasakan diri lu n then bring my family or insan tersayang lak. Ok la not bad tempat ni. Makanan pun ok...brapa byk lak Ok da, heheheheh ramai gak org lepak sini aku tgk. Tp agak panas la, mayb time tu aku g memang cuaca panas kot, mayb malam syok kot lepak..........



view kt restoran tu.....n mayb malam lg menarik kot

Milo Ais tabur....hmmm sedap ooo, rasa milo....mestilakan???

ABC.....DEF.....



Mee goreng......biasa, nampak menarikkan


Isnin malam tu aku dh plan sebenarnya nk kuar ngan insan tersayang tp dia lak yg cancel last minit, katanya ada klas driving. So aku pun pas keja trus la menuju ke rumah. Malam tu adik aku yg baru dpat keta Neo baru, tetiba ajak aku kuar lepak mamak. lapar katanya. Memandangkan aku pun xda plan, aku follow je la. Kami decide nk g lepak NZ Wangsa Maju (atas**) je. Aku memang xrajin nk g kawasan tu. Sesak ngan macam2. Sampai je kat situ, punya la ramai orang, mcm2 gelagat ada, igt nk try NZ yg baru tu, tp parking susah, so g jela yg lame tu.


....hehehe sempat snap pic dlm keta adik aku ni, tgk tu muka dia dgn bangga n kusyuknya drive keta. Yg blakang tu plak sibuk je nk intefrem


so, ni la gambar kt kedai tu, kami lepak luar je. di sebabkan perasaan segan yg teramat time tu, snap pic pun tutup flash, so gambar jd xbrapa cantik. tp not so bad la. Juz xdapat nk snap sign kedai tu je....


Nasi goreng ayam.....not bad but mcm biasa je

Monday, May 3, 2010

Chelsea Juara tahun 2010.....

***Petikan dari akbar Utusan Malaysia Isnin 3 Mei 2010

Tahniah kepada pasukan Chelsea n peminat2nya, semalam game memang menarik walaupun gol pertama jaringan Drogba hasil daripada kesilapan kapten pasukan Liverpool. xkira la mcm na pun, menang tetap menang.........walaupun MU still ada harapan nk rampas, tp aku harap biarla chelsea trus berada di atas.

Bagi pendapat aku (***walaupun bukan core peminat Chelsea), Chelsea memang pasukan yg mantap tahun ni. Kenapa????

Satu semua pemain memang dh ada skill individu yg xpayah diperkatakan lg, boleh dikatakan suma pemain 'star'
Dua semua pemain telah disatukan dlm satu pasukan dh lame, n keserasian diantara mereka mantap gila, try tgk game semalam kemain cantik lg, n pas masuk pemain simpanan(baru), agak berterabur skit la corak permainan....
Tiga Jurulatih yg hebat, Ancelloti ( ***Forza Milan ) merupakan coach yg sangat pandai tektikal.
So gabung ketiga2, 2 yg jd mantap. tp kat europe xboleh blah plak, apsal??? yg ni aku xtau la plak....hehehhehehe papepun rerami wish n hope chelsea juara epl tahun ni......(jgn bagi MU menang)

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z