Geng-Geng

Wednesday, May 26, 2010

Bengangnya tengok dia mcm tu


Salam n selamat sejahtera semua......entry kali ni juz nk luahkan kemarahan yg berlaku ke atas aku sejam yang lalu. Malam ni aku macam biasa la, jejalan kt area Kota Damansara, memang mlm ni mood baik gila, g makan steak n pas 2 pusing-pusingla kat area tu. Pas penat aku pun menuju la pulang. Tetiba....!!!!

Kejadian sebenarnya berlaku kt tingkat 14 rumah flet area Kl la (*** nama dan alamat flet terpaksa tidak disebut demi menjaga keharmornian) kira-kira jam 11 malam kot. Masa tu aku tengah tunggu lif nk turun la, n then kejadian yang menyakitkan ati pun berlaku. Nk sound kang dia kata apa lak kan, lgpun aku bukannya dok c2 pun. Di pendekkan cerita, mula-mula aku tengok rumah family tu mcm meriah je, pintu dibiarkan terbuka n nampak mereka sekeluarga beridah n lepak2 sambil tengok tv kt ruang tamu. Bukan aku mengintai tp secara kebetulan aku lalu kt depan rumah dia n memang stail rumah tu dr pintu memang direct leh nampak se isi rumah. Sampai je kt lif, biasa la tgkt 14, kena la tunggu lama tuk naik lif. Aku nampak la salah seorg penghuni rumah tu bukak pintu pagar dia, aku igtkan nk ajak aku minum2 ke, kekeke terperasan lak, melalut la. k sambung balik, aku nmpak la dia tengah menyapu sampah. Dalam fikiran aku kata la, rajin diorang ni, malam2 pun kemas rumah lg.Tetiba dengan selambanya, sampah yg dekat dalam penyodok tu, dia buang mcm tu je kt bawah, . Terkejut gak aku. aku tengok kt bawah rumah dia tu, biasa la rumah flet, ada org sidai baju la apa kan. Pas 2 lak, Kat ground floor tu bukan xda orang, siap ada kedai lg kt bawah tu, dh la buang mcm tu je, mesti la habok dia berterbangan. isk isk teruk betul perangai dia. aku time tu memang bengang n aku pandang je dia. Yang peliknya, dia dengan selamba je, terus masuk rumah, kunci pintu n wat xtau je.....apa la perasaan org yg sidai baju kt tingkat bawah tu, n mcm na lak org yg tengah lepak2 minum kt bawah tu.

Xlama pas tu, Lif aku pun sampai, aku pun dengan perasaan marah n xleh wat pape, turun je la. Aku pun balik je la sebab dh xleh nk wat pape.

No comments:

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z