Geng-Geng

Tuesday, March 30, 2010

'sejenak bersama'


"Selangor n Terengganu jadi pilihan" petikan ayat dari paper Utusan.....memang game yg best walaupun setengh org memang xminat piala Malasyia.Tp bagi aku la, seteruk-teruk game dia pun still boleh main bola, n sape lg nk sokong kalo bukan kita.Aku memang nk g stadium tp lupa lak game malam ni igtkan game malam sabtu (****alasan je tu kata kawan2 aku) so xdpt la pg. so tgk live kat tv sudah.ehhh lupa lak nk gtau, aku ni penyokong red giant@Selangor. aku sokong sejak zaman kegemilangan Zainal Abidin n Azman Adnan n ramai lagi.Masa tu aku kecik lagi tp aku cukup minat Azman adnan tu. Tp ada skali kalo xsilap aku masa M,sia frenly ngan Arsenal kot, incik Azman ni 1 by 1 ngan keeper dia, tp xgol, aku kecewa betul.Semangat aku still xturun n still mengharap 1 day nant M'sia akan pergi jauh n mayb ke Piala Dunia. So papehal pun malam ni aku harap Selangor akan berjaya ke Final n same2 kita tgk xkira la kat stadium or kat Tv( ***bisik takot org kata poyo,namanya peminat tp tgk kat TV, hahaha peduli apa aku)

Sejak kebelakangan ini aku mcm xda idea n masa, 2 yg xupdate tu***alasan lagi.Xda apa pun yg special. SABTU ari tu, 'earth Hour', aku kemain semngat la nk support. Nk dijadikan cerita,ari tu aku g beli barang skit ngan insan tersayang n sblm 830 aku pun balik, ondway balik tu aku dok dgr radio tp tetiba jd senyap je. aku suspect radio keta aku rosak, mula la riso****aku memang mcm ni, kalo bab2 keta ada masalah skit mula la menggelabah, yela bukan apa sbb keta keperluan bagi aku. xlama selepas sampai rumah baru aku teringat rupanya suma tgh support earth hour termasukla rumah aku. mula2 memang satu rumah aku support tp slpas adik aku bwk balik makanan dari kedai, terus xjd tp at least, aku support gak dlam 40 minit dari org lain yg xsupport. AHAD lak lagi xda menda nk wat, makan tdo makan tdo je kat rumah, menambah berat badan...kekeke ISNIN lagi xda benda wat, balik rumah awal dok prepare beg tuk g kedah 2 mggu, yahooo xpayah masuk ofis. n then main game, makan , tdo....hahahaha

Friday, March 26, 2010

Sesuatu yg berlaku dan pernah berlaku dan mungkin akan berlaku lagi

Xda apa nk cita pagi2 ni, actually post ni dh diwat semalam tp disebabkan keletihan yang teramat sangat mengharungi detik-detik 'bahagia' hidup di KL, post ni tertakjadi di post **merepeknya ayat. tension,marah,penat,lapo,riso dan kesian semua ada semalam, ni la antara sebab musabab kenapa aku semakin membesar***ada kena mengena ke???? lantak la at least ada alasan bila org tanya nape aku semakin membesar. hahaha

*****gambar KL suatu ketika dulu waktu tghari bukan semalam
(sekadar hiasan je kot)



secara jujurnya aku memang menyukai hujan, bagi aku hujan ni mcm 'antidot kepada racun' yela mana xnya, kalo hujan turun, bukan udara je jd bersih, panas pun kurang. pokok n tumbuhan hijau pun dapat idup aman damai sekaligus manusia semua pun dapat udara yg best, tp biasa la ada juga sebaliknya............hmmm sebut pasal semalam memang pening pale di buatnya bukan sebab hujan tp keadaan sekeliling aku tu. tension,marah,penat,lapo,riso dan kesian, 6 perkataan yg dpat gambarkan keadaan sekeliling aku tu.

1. Tension &
bukan sebab hujan lebat (dh byk kali mention, hehe) tp sebab gelagat org bawak keta. masa aku balik keja tu, hujan dh reda skit, so ramai la yg berpusu2 n berebut2 nk balik, sekali la ngan aku. biasa la bila hujan n keta banyak, so sifat pemanduan aku tu terautomatik jd sopan and baik hati gile. tp suma tu jd mcm sia2 lak bila ada lak org bawak keta mcm jalan dia punya sorng(mcm dia sorang byr roadtax). tension diwatnya***2 lorong tp bawak mcm satu lorong, signal xreti nk guna, dh potong kemain lak dia brek depan kita, so kita lak yg kena brek tggu dia, parking sesuka ati sampai jalan jd kecik n sesak tambah pulak ada yg xreti2 nk bagi laluan, pkir sendri je lepas padahal jalan depan yg di nak g tu sesak, tu blum lagi sebab2 teknikal yg xdpt nk dielakkan tu, merahkuninghijau roask, banjir, pokok tumbang fuhh...tension ooooo, alamak terngumpat lak

2. marah &

so bila dh ada yg bawak keta mcm **tuuttt n sebab2 teknikal 2, so jalan akan jadi sesak gila, mula la perasaan aku yg sopan n baik td dihasut. mula nak marah2. bila dh marah, paham2 je la, aksi cilok2 n hon2 pun bermula.....hehe kalo x, xsmp tempat yg nk dituju. mcm2 jalan aku try masuk. nasib baik xda pape berlaku, bila pikir balik wat pa la aku wat mcm tu, kan sabar tu separuh dari iman.

3. penat &
bila dh lama sgt bawak keta, mestila penat gila rasanya. nasib keta auto so xla sepenat bwk keta manual.

4. riso &
riso bukan apa, minyak keta dh naik merah time tu tp sangkut kat jem lak. aku bukan apa aku ni jenis yg cepat cuak. so aku xnak la jd salah satu punca jem...hehehe kesian kat org lain

5. lapo &

hahahah bab ni yang xboleh tahan ni, semalam aku time balik tu, rasa lapo gila, xtau ngape mayb masa lunch makan xbaca bismillah, hehehe so sebelum balik tu aku siggh makan nasi goreng ikan masin n carrot juice ngan insan tersayang dulu, baru lega rasanya. kurang la skit rs marah. hehehehe

6. kesian
bukan apa time aku balik tu, aku nampak byk keta yg sangkut kat banjir, rosak n xcden. dlam ati memang nk tolong tp xterdaya dengan jalan jemnya, juz dpt doakan diorang cepat2 dpt jalan penyelesaian je.

wah panjang la plak, heheh xpa terpaksa stop, daaaa

Thursday, March 25, 2010

Lunch & dim


*eat....when it comes to makan, wow! sggup pergi jauh to mkan yg best2, rini aku makan ikan bakar keramat, dh banyak kali pegi, tp jalan xskali pun aku xigt. rini yang bestnya, air cincau aku dapat free, tq 2 akak cashier tu, sgt baik n pemurah
*main internet....kekadang boring tp xkisah la 2 je yg ada
*main game......memang layan antaranya counter strike, football manager +++ ni rahsia jgn kecoh2
*kuar jalan-jalan.....g window shopping ke, cari spare part keta ke n mcm2 yg boleh g..haha
*balik rumah tdo......memang syiok balik tdo tghari kekadang tu terlajak samapai petang, so kalo dh terlajak 2, hehehe je la
*wat keja yg berlambak.....berlambak la sgt kekeke tp ni la benda last skali yg aku pilih to buat time lunch
*kaco kawan2 yg xkuar lunch tp jarang la or ckp sorang2 dlm ofis, try la wat mest best gila, xda sape nk marah or heran

Wednesday, March 24, 2010

SenGaje.......


Sengaje....everything about me, my world and segale yg aku nk tulih dalam ni. hmmm mana nk start, me?....xbanyak yg special tentang aku, loves sport, internet,games, and pets mayb, leghand of government....not so good in english but try to make it better, so dont laugh at mee if my writting doesnt gud enough, kekekeke

myDreams...to have my own house,full version of gamer pc, dslr camera, HTC phone, to modified my Waja and to get married ...but till now nothing happen, hehehe
Finally i start doing myBlog mayb to make my life more intresting++ hopefully,i already plan++ some time ago to do it but dont have idea,keberanian and kerajinan,.........till now.

Pic of 2 elephants....like very much this pic, even myPc also used this pic. its actually like me and my brother always together, xkira what happen. And sometimes we had a fight and fun. hehehe what a bad imagination.

lastly summary 10 @ dim :

1. love games and internet as i always mentioned
2. eat...eat...eat sampai bdn sihat mcm skg....kekeke
3. independent & crazy
4. sport
5. suka nasi lemak 70sen(dulu 60sen) kg. baru
6. jalan2 wif my fren...around M'sia, blum berkesempatan to luar negara
7. love very much mywaja
8. crazy about movie....anything
9. KL & Ipoh
10. dim is a short phase of my full name

sumber: carian google

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z