Geng-Geng

Tuesday, August 13, 2013

Penat beraya

Hari ini aku akan pulang ke kuala lumpur semula, tempat mencari rezeki. Walaupun mood raya still tak habis habis lagi. Sebenarnya niat untuk balik ke kl dh lama, tapi info trafik mengatakan jalan pulang ke kl jem teruk, aku tangguhkan seketika niat tu. Hahaha.

Banyak betul dugaan tapi alhamdullillah aku berjaya harunginya. Mungkin aku lupa diri dengan rezki yang dia berikan. Aku terima dengan hati terbuka.

Kembali kepada mood raya, walaupun raya kali ini aku sambut dengan sederhana tapi cukup buat aku untuk lupakan seketika hal hal lain. Jauh juga jangkauan beraya aku kali ni, sampai ke pulau pinang...sampai juga jentera kesayangan aku ke pulau mutiara tu. Utara dah samapi, insyaallah akan ke selatan n pantai timur juga.

Entry kali ni ringan ringan je, xda mksd pape pun, just  nk bercerita. Huhu Selamat hari raya kepada semua yang membaca, maaf zahir dan batin...

Saturday, August 10, 2013

Yela tu..

Hari ni dh raya ketiga, aku masih di kampung. Menghabiskan masa yang ada sambil merehatkan badan. Semalam aku ke pulau pinang, lama sudah aku tak kesana, banyak benda dh berubah. Orang punyalah ramai, kedai kedai makan byk yg tutup, so memang bzlah.

Berkenaan dgn tajuk aku tu, sebenarnya ianya berkenaan dengan hati n perasaan. Pehh gila la, jiwang lak aku di pgi raya ni. Ini ikut pengalaman aku dan penghayatan aku. So if ada salah ke aku mintak maaflah ye.

Sekarang ini, banyak yang aku tgk if lelaki, kebayakannya dh berpunya, or ada ikatan, nk mengorat perempuan lain, mesti akan menceritakan pd perempuan tu satu cerita yg kununnya perempuan tu sorg je tau. Kebayakannya mcm tu, tp aku xbrani nk kata ianya semuanya salah or auta, yg aku berani kata, yela tuuu...huhu. Mungkin ada betulnya juga apa yg diceritakan, sbb lelaki ni termasuk aku kot, if ada msalah lbh suka pendam n selesaikan sendiri, sbb ego seorg lelaki ni tinggi. If nk share pun, maybe dgn sesetengah orang je.

So aku selalu pesan pd kawan kawan aku, jgn percy pd semua org, terutama if org tu xda pape ikatan dgn kita, if nk gak, choose wisely, sbb semuanya akan memberi efek pd masa depan kita. Kan kan...

Maybe perempuan pun sama kot, gunakan alasn yg sama tuk rapat dgn lelaki lain, sedangakn diri dh berpunya...huhu entahlah, pape pun, hati hati ye..benda yg melibatkan hati n perasaan ni, kena hati2, sbb kalu dh luka, jenuh gak kan kan...

Monday, August 5, 2013

Antara kelebihan bersosial...

Saje nk update selepas bertahun tak update, mcm biasalah alasan beribu. So hari ini aku nk kongsi sedikit pengalaman dan kelebihan bersosial. Bersosial dalam erti kata yang baik-baik lah. Atau boleh di sama ertikan kita berkawan dan bercampur orang. Tapi perlu ingat, bila kita tengok or bergaul, perkara baik je yang perlu kita ikut, yang buruk tu, abaikan je.

Bagaimana aku bersosial?? aku join satu kelab kereta yang bagi aku cukup hebat. Hebat dari pelbagai aspek. Mungkin minat aku untuk mod mod kereta kesayangan membuatkan aku join satu kelab kereta ini. Ianya dikenali dengan nama Waja performance Club, ahlinya terdiri dari pemilik-pemilik kereta waja termasuk aku. Tidak kisah kereta standard or dah mod kow2, kawan tetap kawan. Bak kata seorang senior dalam club, waja ni antara syarat je, yang paling penting, persabahatan yang terjalin tu. Hampir satu malaysia aku kenal pemilik-pemilik kereta waja. Bertukar pendapat dan pandangan.

Nak jadikan ceita, baru baru ini aku terlibat dalam satu kemalangan, rasanya agak teruk sbb nak repair memakana ribuan ringgit. Hampir buntu sebenarnya ketika itu, almaklumlah bulan syawal hampir tiba.Tapi rakan-rakan dari kelab kereta datang membantu dengan tidak disangka-sangka. Ada yang memberi bantuan dari segi kewangan, alat-alat ganti, semngat dan kepakaran. Terharu juga aku bila diperlakukan begitu. Hari ini sehingga tengah malam mereka meluangkan masa membaiki kereta aku, hebat kan?

Siapa kata tiada faedah bila join kelab-kelab sebegini?? yang orang nmpak hanya luaran, tapi sebenarnya bayak kelebihannya, so fikir-fikirkan lah ye...

 gambar : keadaan malam tadi, thanks semua...

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z