Geng-Geng

Saturday, August 10, 2013

Yela tu..

Hari ni dh raya ketiga, aku masih di kampung. Menghabiskan masa yang ada sambil merehatkan badan. Semalam aku ke pulau pinang, lama sudah aku tak kesana, banyak benda dh berubah. Orang punyalah ramai, kedai kedai makan byk yg tutup, so memang bzlah.

Berkenaan dgn tajuk aku tu, sebenarnya ianya berkenaan dengan hati n perasaan. Pehh gila la, jiwang lak aku di pgi raya ni. Ini ikut pengalaman aku dan penghayatan aku. So if ada salah ke aku mintak maaflah ye.

Sekarang ini, banyak yang aku tgk if lelaki, kebayakannya dh berpunya, or ada ikatan, nk mengorat perempuan lain, mesti akan menceritakan pd perempuan tu satu cerita yg kununnya perempuan tu sorg je tau. Kebayakannya mcm tu, tp aku xbrani nk kata ianya semuanya salah or auta, yg aku berani kata, yela tuuu...huhu. Mungkin ada betulnya juga apa yg diceritakan, sbb lelaki ni termasuk aku kot, if ada msalah lbh suka pendam n selesaikan sendiri, sbb ego seorg lelaki ni tinggi. If nk share pun, maybe dgn sesetengah orang je.

So aku selalu pesan pd kawan kawan aku, jgn percy pd semua org, terutama if org tu xda pape ikatan dgn kita, if nk gak, choose wisely, sbb semuanya akan memberi efek pd masa depan kita. Kan kan...

Maybe perempuan pun sama kot, gunakan alasn yg sama tuk rapat dgn lelaki lain, sedangakn diri dh berpunya...huhu entahlah, pape pun, hati hati ye..benda yg melibatkan hati n perasaan ni, kena hati2, sbb kalu dh luka, jenuh gak kan kan...

No comments:

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z