Geng-Geng

Tuesday, June 29, 2010

bulatan @ around....

Sengaja nk kongsi pic-pic tempat area ofis aku.....


Friday, June 25, 2010

Aku kembali penuh dengan iktibar..

Sekembalinya aku di KL dengan penuh iktibar. Banyak yang aku dapat di Kursus Penerapan Nilai-Nilai Islam. Banyak menyedarkan aku jua. Ramai kenalan baru yang best-best. Xsangka aku. Xlupa jugak kepada saudaa-saudara baru yang aku kenal disana, antaranya Abg Taufik, Abg Fikri, Teo, Kak Aisyah, Kak Nur.....ramai lg sebenarnya, xleh nk sebut semua kt sini, mereka suma best2 n sangat2 sporting.....
Ni gambar group n kawan2 aku kt sana, ni je masa yg ada tuk kami bergambar. Masa yang lain suma dok sibuk belajar.cewahhh

Tuesday, June 22, 2010

Akan ke PD 3 hari......

Semalam aku dapat surat yang mengatakan aku akan pergi beronok-ronok di PD @ Port Dickson. Walupun tempat ni macam biasa je, tp aku g sana xyah pakai duit, free tu yang wat lg special aku g sana...sebenarnya aku g sana menghadiri kursus penerapan nilai-nilai murni. wah bunyi macam gempak je kan. aku pun xtau nape aku yang terpilih ikut kursus ni. Mengikut kata mY father selepas aku gtau aku akan ke PD berkursus " ish2 slalunya kursus ni tuk org2 yg xcukup lg nilai murni, aik xcukup lg ke nilai murni selama ni" sambil di iringi dengan gelakkan nipis memerlikan sambil mata kejap2 mencuri jeling pada perlawanan live Potugal n Korea Selatan kat astro. Dalam ati aku kata, sempat lg mY father perli aku. Tp last2 dia ada gak beri nasihat yang berbunyi macam ni, "xpa ada peluang pergi je, lgpun muda lagi".....so aku pun terdiam n terus masuk ke dalam bilik, dengan semangat mula mempacking barang2.

sumber pic : google
ni la kot mayb hotel yang bakal aku dok kt sana, Hotel Seri Malaysia. Cantik kan permandangan malam kt situ. dengar kata sangat berhampiran dengan laut. "Incik Hotel, sy dh tolong promotekan dlm blog saya ni nama incik hotel, xda pape ke??" kata2 jahat dim yang jauh di sudut hati, cewaahhh

Aku akan bertolak dari Ofis aku kul 11, tp kena gak datang awal ke ofis, ada meeting yang perlu didatangi oleh aku pagi2 ni, cewaahh ayat macam besar je pangkat ko kan dim, kekeke...bukan apa, namapun org bawahan, so meeting2 xpenting mcm ni la aku yg kena pergi. "ish boring2 cite psal keja lak si dim ni, mcm org lain xda kerja n g meeting2 ni" ni la antara komen2 dari org2 terdekat tp xnk lak tulih dlm blog ni, cakap mulut je, tp xpa, at least ada gak org bacakan, hahha pasan lak dia ni.

nk selitkan sikit la, special kepada Ms Z, yang bakal mengambik ujian JPJ kali yang ke...tut (terpaksa dirahsiakan tuk menjaga privasi, keke), hopefully u will lulus dengan jayanya, xpayah nk score dengan cemerlang, just lulus cukup2 makan pun xpa, asal dapat lesen, so incik dim kt sini tau yang ms. z boleh wat n akan sentiasa berusaha. so never give up k...
nak lagi,klik sini......jangan lupa komen ye, terima kasih

Sunday, June 20, 2010

Selamat kepada Ayah sedunia



Entry kali juz tuk mengwishkan insan-insan yang bernama bapa. Hepi Fathers Day kepada suma father2s kt Dunia ni xspecially kt mY father Incik Marzuki (pic). Semoga berbahagia, murah rezki n dipanjangkan umur.


Walaupun saya xsempat nk wish personally, disebabkan kesibukan masing-masing,namun di hati tetap menghargai jasamu sebagai ayah. Xkira la susah senang, marah, jahat, kejam n sebagainya, jasamu tetap dihargai n insyaAllah, satu hari nant akanku balas walau ku tahu bukan setimpal dengan pemberianmu. ***kredit kepada beliau dan juga kepada pak cik2 aku yang sudah ku anggap seperti ayahku sendiri, yang banyak membantu susah n senang, doa-doa kalian, TERIMA KASIH bebanyak, kerana kalian semua, saya berada di tempat sekarang walau tidak setinggi mana, namun saya menjadi seseorang.

Nak lagi, klik la sini....Jangan lupa komen ye, Terima Kasih

Wednesday, June 16, 2010

not in d mood today bcoz of u.......


= Not in d mood today bcoz of u =
u
u
u
u
=
=
=
xcukup tdo coz gatal g tgk bola berjaga smpai pagi(***padan muke sape suh)
dh la xcukup tdo, semalam main futsal sepenuh hati, kekeke kunun hebak
line internet yang sememangnya lembab n sentiasa improve tuk lg lembab
+-
masalah peribadi yang memang xsettle2
wishlist yang xpernah dpt dipenuhi
tp dh hati mula resah coz sentiasa inginkannya
keadaan keliling yg agak 'bosan' kebelakangan ni

Tuesday, June 15, 2010

@ Farisan n Jumie wedding.....



Juz nk share pic2 kt Majlis perkahwinan seorg teman. Kenal dh lame, dulu muda-muda selalu main bola sama2, lepak minum sama2. Mereka berdua aku kenal semasa aku kerja kt jusco dulu time mula-mula abis belajar dulu. Diorg ni sangat baik, kekekke ayat bodek la pulok... gambar sebelah ni masa diorg baru sampai, tgk kemain kuat lg pengantin perempuan tu pegang pengantin lelaki, mayb takot dia lari kot. Tapi kaler theme diorang memang smart la..Sinopsis skit psal perkenalan mereka, selepas dipendekkan cerita, mereka pada mulanya hanya di kenen oleh sahabat terdekat sehinggalah si wan ni mula mengambil langkah-langkah terbaik dan akhirnya ke jinjang pelamin. Pada mula mereka berpacaran(** ayat xboleh blah), masing-masing sangatla berahsia sehinggakan kami suma xperasan. Tapi bak kata orang-orang tua, sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah jua, so kami dapat tau. Yang peliknya si wan ni masih lagi xnk ngaku n sangat la pemalu. Kami suma dh tau tp wat2 xtau je. Sehinggalah sekarang.....the end. Wan sori ye aku wat crita korang dlam blog ni..

wah kemain lagi mereka berdua ni berposing di atas pelamin, yang belah kanan tu pengapit dia n sebelah kiri tu lak kawan baik pengantin perempuan. Diorang ni satu rumah. Dua-dua ikut tema tu, kekekeke comey comey.

Monday, June 14, 2010

Macam betul je kan...

http://matcuoi.comHari ini bermula macam biasa, aku datang kerja tepat pada waktunya, pagi-pagi pergi bekfes n makan kenyang2. Sama gak dengan hari-hari bekerja yang lain, juz setiap kali isnin mest mcm ni, yelakan dh berfoya-foya sabtu n ahad, memang isnin akan xda mood yaang dasyat. Datang ofis jje aku tgk suma sama je......so aku bukak la blog ni juz nk update, kunun2 banyak idea, tp last2 merepek jugak.....layan pic je la, ada la aku upload masuk dlm ni, ni suma gambar2 lame yang x diupload, kesian mereka ni, kawan diorg yang lain suma dh kena upload xkira la kt mana pun, fb ke, myspace ke, ym ke...pape je la. Untuk tidak membazir n tuk nampkkan blog aku ni boring, aku selitkan la gambar2 ni...kekekkeGambar keboard aku kt ofis, cantikkan..ni la aku guna tuk update blog n seangkatannya kalo aku kt ofis tp xleh nk snap suma coz lense kamere xcukup besar....
Ni lak, aku la yg kunun2 bz wat keja padahal tgh pening apa nk update dlm blog ni, kekeke amacam bersepahkan tempat aku kt ofis ni, tgk belakang tu, penuh ngan fail je kan, ni la aku tiap2 isnin sampai jumaat....
hah...gambar spec ni pun nk tunjuk kt sini, bukan apa saje la nk menyelit....jgn marah ye. Ni nolstalgia wey, spec ni dh arwah dh, cermin dia dh teracbut n pecah. aku suka pakai spec ni tp nk wat mcm na, benda murah, kena la terima...susah aku nk cari pengganti dia wey, spec yg cukup besar, best gila pakai, kalo tghari tu dh rs mcm malam je, tp kalo bukak tetiba time panas2, memang pening pale diwatnya. sian dia skg dia hanya dok dlm dashboard keta je, xlagi digunakan......;(
hmmmm gambar ni pun ada, kekek terojak lak cita, xpa eh kot, xda ideanya psal....2 2 ni sebenarnya pemberian dari seorg kawan yg dari sabah. Thank sesangat. Pic yg ateh tu, keychain je sebenarnya. yg ni aku memang pesan kt dia pun, sebab aku memang suka simpan keychain byk2, lebih2 lg yg ada tulih nama tempt mcm ni. Yang pic bawah ni lak, gamabr panah n peluru dia( xtau nk panggil apa) yg ni memang aku teringin sgt nk beli , aku tau psal panah ni bila aku tgk cita destinasi bajet tu, dia ada angkt benda ni, so mcm teringin.tp xla plak aku pesan ngan dia tp xsangka lak member aku ni leh bgi kt aku, Tq sesangat lg skali. Tp sampai skg aku xtau nk pasang tali dia, so ada sesape leh tolong?? aku bukan apa , takot patah je, sayang beb org bagi, mest hargainya xkira apa....

Khas dwat tuk c dia.....

http://matcuoi.comEntry kali di buat bukan atas permintaan atau atas desakan sesiapa. Ianya diwat atas nukilan dan pemikiran sendiri, cewaaah..... sebenarnyanya ianya diwat khas tuk insan tersayang yang hebat diperkatakan dalam blog aku ni, kekekeke Walaupun ada sesetengah orang mest xbrapa nk setuju aku wat kat dalam ni, so aku mintk maaf ye. Lagipun blog aku ni dwat untuk kepuasan sendiri n tuk memenuhkan lg ruang yang still ada sikit kosong kt aku ni(**apa yg agaknya aku cuba smpaikan). Sebenarnya aku wat entry juz nk wish lagi skali kt ehem ehem...

Selamat Hari Lahir cik Azura
Moga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezki

13 JUn 198....terpaksa dirahsiakan, yela kan ada la aku terdengar, pompuan kalo bab2 umur ni memang kena berahsia, xtau la betul ke tak?? any komen??? 2 yang aku xtulih abis tu tarikh lahir beliau tu, kekekeke papehal hal pun tahniah wat beliau coz dh membesar setahun lg. hope pasni boleh jadi lg matang dalam suma hal, kekekke

Saturday, June 12, 2010

dh pun selesai....

http://matcuoi.comSeperti entry SEBELUM ini (***sengaja ayat ni, baru dapat belajar wat link ni)aku ada tulih psal world cup first game kan, entry kali ni juz nk crita psal persiapan sebelum sepak mula game pertama la. Aku tgk kat rumah je ngan adik2 aku. Sengaja je la nk penuhkan blog ni dengan kemerepekan aku mcm biasa2. Juz nk kongsi 2 3 keping gambar je dlm ni, mcm meriah je rumah aku sebelum kul 10 tu, suma dok cari bahan mengunyah depan tv, kekkekeke

Gambar adik aku tgh selongkar dapur carik bahan makanan tuk tgk bola, kekekekni je la makanan yang ada malam tu, setelah dicari2 xjumpa, last2 mask roti telur n beli nasi lemak paru + milo ais kat kedai wak(kredit tu wak coz bukak kedai malam tu, hehehe). Sirap tu terpaksa diwat tuk jimatkan kos

Result semalam memang la xda pape yg menarik pun, suma seri je. Aku kt rumah ni, adik2 aku suma sokong Africa selaku tuan rumah, tp aku sorang je amek mexico. So masa mula2 africa score tu, aku macam kena bahan la. Aku dengan hati yang tabah, cuba rilex n ckp ayat biasa bila tema kita bolos " rilex la masa banyak lagi n bola tu bulat, pape leh jadi" makan terdiam sudah diorg tu.

Aku malam tu ingat nk stanby tuk game france tu, sedap-sedap main game, rs ngantuk lak. Kunun-kunun nk baring la kejap, hampehhh bangun-bangun je dh kul 830 pg, adus melepas, tp xpa kejap lg mest ada ulangan, kan astro....kekekke

Sengaja la nk menyelit kat sini, khas tuk incik Aiz, Tq sangat sebab rasanya dh banyak sgt la belajr benda dari blog incik. Walaupun ada 2 3 kali xjd, tp usaha kan tangga kejayaan plus pertulungan incik2 otai. Sebenarnya memang sgt berminat ngan benda2 yang macm ni, 2 yg asal ada je org wat entry yang mengajar n best2, mest try punya( mana yg agak2 reti je la, yang minor2 tu boleh la)...kekeke
Kepada otai2 yang lain yang ada wat entry tutorial mcm ni yang xsempat saya ( ***dan dan guna ayat saya, bodek kuat la ko ni dim) nk tulih, sori ye, tp saya sangat la menghargainya...

Friday, June 11, 2010

Harinya sudah tiba jua akhirnya

http://matcuoi.comSaat n minit yang dinantikan kini tiba jua akhirnya. Rasanya dah lame wat pengiraan bila la agaknya hari ni akan tiba. Dari kat rumah sampai ke ofis aku tulih pengiraannya. Di ofis, Incik bob yang padamkan td tghari lepas lunch, katanya xda pa lagi yg hendak dikira, hari nya telah tiba....kekekeke Intro yg kunun-kunun bagus kan, perasan lak, sama macam entry2 SEBELUM ini.

Sebenarnya bukan apa, ni suma world cup punya crite la. Kan malam ni dh stat first game. Africa vs Mexico kul 10 kot, xperasan lak waktu dia. Mana tak nya, aku pasni akan terus dok depan tv, trus bukak channel spot n sambil2 kejap tgk info, tuk pastikan aku x terlepas game2 yang best. Tp sebut psal world cup ni, bos aku dh tegur dh, kalo datang lambat musim world cup, SIAP katanya....kekekeke kena gak wat surat tuk bos-bos gak la, sebab aku nengok ada surat tuk para isteri jak sekarang ni, 2 yg para2 isteri kt luar sana aku tgk suma cool je, tp xtau la kan, kot2 kt rumah dh sorok suma tv n remote control. kekkeke

Ok psal Africa n Mexico malam, aku rs aku akan go on to mexico la, xda pape sebab personal, juz aku rs diorg main mcm cantik la, suma terator je juz xda stiker yg betul2 holiaw, kekeke Tapi aku rs malam ni, mest suma turunkan segala star yang ada, bestnya xsabar lak nk balik rumah, sj la update awal2 blog ni, takot kang xsempat lak....kunun la dim, jangan berlakon lg. Dh xda idea la pulok....

Wednesday, June 9, 2010

Every Part Of Me

http://matcuoi.com

Every Part Of Me :

Oh
I feel like I'm
A million miles away
From myself
More and more these days
I've been down
So many open roads
But they never lead me home
And now i just don't know
Who i really am
How it's gonna be
Is there something that I can't see
I wanna understand

Maybe I will never be
Who I was before
Maybe I don't know her anymore
Maybe who I am today
Ain't so far from yesterday
Can I find a way to be
Every part of me

So I'll try
Try to sort things out
And find myself
Get my feet back on the ground
It'll take time
But I know I'll be alright
Cuz nothing much has changed
On the inside
It's hard to figure out
How it's gonna be
Cuz I don't really know now
I wanna understand


Maybe I will never be
Who I was before
Maybe I don't know her anymore
Maybe who I am today
Ain't so far from yesterday
Can I find a way to be
Every part of me
Yeah

I don't wanna wait too long
To find out where I'm meant to belong
I've always wanted to be where I am today
But I never thought I'd feel this way

Maybe I will never be
Who I was before
Maybe I don't know her anymore
Maybe who I am today
Ain't so far from yesterday
Can I find a way to be
Every part of me

Every part of me

sumber: google

Tuesday, June 8, 2010

Wow dasatnya......

http://matcuoi.comHari ni berlalu macam biasa, namun keajaiban terjadi keatas diriku...selalunya perkara begini terjadi bila kita tidak mengharap dan begitu juga sebaliknya, namun mest diingat segala apa yang di usahakan dengan ikhlas dan tawakal akan berjaya juga akhirnya dengan keiizinan dariNya, insyaAllah,.......kekekeke ayat pembukak yang konon-konon gempak.xda apa pun sebenarnya. Rini saje nk merepek n nk tulih banyak-banyak. Sebab bila aku jalan masuk blog-blog otai, banyak benor yang mereka tulihkan, xtau la diorg dpt idea dari mana, kekadang aku sangat la jelez dengan orang lain(*** jelez dengan tujuan baik ye) sebab diorang ada idea yang sangat la best n kreatif menghias blog2 diaorg. Hope sangat dapat balajar lagi psal blog-blog ni dengan otai2 suma........Sebelum pape nk selitkan skit la, nk wishkan gud luck kepada insan tersayang coz akan amek exam jpj rini, moga lulus dengan jayanya......
Gambar : Dari koleksi incik Jiwa tingkat 4 blok f


Mest pelik kan apsal tetiba je aku uploadkan gambar mangkuk tingkat yang comel ni. Kat dalam tu ada berisi nasi lemak beserta ayam goreng n telur goreng yang sedap. Kekekeke mesti korang suma macam geram kan ngan aku, tetiba je cita psal nasi lemak la, mangkuk tingkat la. Citanya macam ni, pagi-pagi lagi aku telah diajak berbekfes di k** oleh kawan-kawan disana. So aku ingat macam biasa la, so aku n kawan aku yang kat tingkat 4 tu pun menuju la ke sana dengan penuh semangat dan dengan keadaan perut yang amatla lapar, masing-masing mengaku yang xmakan dari malam semalam(** padahal dah makan yang sedap kot semalam, kfc lg tu, tp jgn bising-bising).

Sesampainya kami di cafe blok b tu, terkejut n ada sikit2 perasaan malu bila tengok diorang rupanya ada bawakkan mangkuk tingkat berisi nasi lemak. Siap hidangkan suma.Mula-mula aku sampai tu, aku dok pkir, ada ke tuk aku ni. Macam-macam la aku pkir, kang aku main serbu je malu lak kan, so dengan muka selamba aku pun tunggu la diorang jemput. Tunggu punya tunggu, akhirnya saat yang ditunggu tiba jua. Akhirnya muncul juga ayat dari mulut empunya mangkuk tingkat berisi ayam n telur.

"dim meh la makan, memang aku bawak tuk korang"
so aku pun wat2 la tanya tuk bagi xnampak aku macam dah xsabar, kekekke
"eh korang ni apsal bawak xbagi tau wey"
'hahahhaha kan pandai aku cover, korang mest xperasan kan kalo aku xgtau

So kami pun makan la bekfes sama-sama. Thanks to Cik arbayah (yang bawak) , Cik Rosita, Cik Emilia, Incik Jiwa, Incik Danial n Incik2 yang ada kat situ (***yang datang jenguk n berkata-kata ' kenduri ke") lain kali wat la lagi.....

Nasi lemak yang sedap dan dasyat coz ada macam-macam dan beribu-ribu lauk
Nasi Lemak+sambal ikan bilis+telur goreng+ayam goreng+timun+ikan bilis goreng+......
sekarang masuk ofis dengan keadaan yang agak kenyang n penuh. Secara kebetulan (padahal memang nk ikut), incik Bob ajak lak aku minum kt ketamin, tempat biasa kami g bekfes.
Aku ikut juz nk pekena teh tarik kow mamak, sedap wey, kena skali mest nak lg...pas 2 apa lagi balik la ofis wat keja, tp biasa la 10minit je yang rajin, pastu kembali malas. Benci la penyakit ni. dh banyak kali iktiar cari ubat, tp still xleh gak nak baik. dulu aku igt aku sorang je yang ada penyakit ni disebabkan aku yang semakin membesar dan sihat, tp bilaaku servey2, rupanya ramai lagi. kira ok la aku ni, normal yang dasyat. Tambah lak penangan nasi lemak sedap td, memang pakej la. Memang xsentuh pun lg keja rini. kekkekke bos jangan marah, keja saya akan siapkan jugak jangan riso.

Sebut psal kerja, semalam aku ada apply satu part time job la. Sales assistant kat Jusco Metro Prima, kepong. Tempat lame n mula-mula aku kerja dulu. Juz nk tambahkan duit yang xpernah-pernah cukup ni. Macam-macam belanja nak kena cover. Aku harap sangat aku dapat kerja tu. aku akan wat sehabis baik, juz riso skit2 la, takot keja aku yang sekarang ni ngan jkr kena g outstation 2 3 hari, xleh nk dtg kerja lak. Tp xpa, segala masalah ada penyelesaiannya. Disampaing nk kumpul duit, boleh gak aku kuruskan badan, sekurang-kurangnya xda makin membesar badan ni. Ada gak keja nk wat selepas kerja, kalo balik rumah makan n tdo je. Semalam alang-alang menyeluk pekasam biar sampai ke.....ooopsss lupa sudah, kekeke aku belikan skali hadiah tuk member ofis aku yang akan kawen sabtu ni tp xdpt lak nk belikan tuk suma yang bakal berkahwin sebab keadaan kewangan yang terhad, tp insyaAllah aku akan usahakan, xkirala lambt atau cepat ....iSH alang-alangkan nk wish la skali kepada sesape kengkawan yang bakal menjadi or yang dh berkawain pd minggu ni, aku wishkan selamat pengantin baru, moga berbahgia n berkekalan hingga ke akhir hayat.

Alamak dh terpanjang sangat la pulok merepek kali ni, tp xpa la, bukan slalu aku ada idea yang macm ni, harap pas ni aku akan jadi lg beridea tuk update blog aku ni yang xcantik lg hodoh ni.kekekekke

Monday, June 7, 2010

Selamat hari Lahir Panjang.........

http://matcuoi.comEntry kali ini aku wat pada seorang teman aku. Aku panggil dia panjang, walaupun baru je kenal tp dh mcm lama je kenal(** ayat bodek). Mayb sebab satu kepala kot, ntah la. Entry kali ni jugak diwujudkan disebabkan ramai yang tanya sape panjang masa aku wish dia kt Ym, apa yg panjang kt dia tu, so bagi menjelaskan semua pertanyaan tu, aku wat satu entry khas tuk dia,( walaupun xjelaskan pape, kekeke) aku letakkan satu pic dia ye ( panjang jgn marah ye letak pic ko tanpa kebenaran, kekekek)...

Disebabkan hari ni hari beliau dilahirkan, aku dengan nada yang jelas lagi kuat, aku ucapkan pada dia
Selamat Hari Lahir, moga dipanjangkan umur n dimurahkan rezki.
sumber: Dari koleksi gambar Cik Arbayah. Gambar sebelah terpaksa dblur demi menjaga privasi empunya badan

Dh terjawab lum persoalan korang suma mengenai nama gelaran yg kami panggil dia....???

Aku yang teraniaya......

http://matcuoi.com aku yg teraniaya.....sebenarnya hari ni aku betul-betul terasa teraniaya. Tak tau mcm na diorg suma sanggup wat aku mcm ni. Sedih aku wey. Aku memang xsangka. Orang yang menganiaya aku ni bukan orang lain, tp org yg betul2 rapat ngan aku.hahahhahaahha sj je nk wat ayat sedih kt entry kali nie.....

Sebenarnya macam ni, rini pagi-pagi lagi aku bangun macam biasa nk iron baju, tetiba aku tengok kat tempat iron baju tu, ada iron board je. aku pun pelik la, mula la menggelabah mencari kot kot ada kt mana-mana. pikir punya pkir, baru aku teringat, family aku g bercuti kat Melaka, mayb diorg bawak kot.Tapi xgtau aku, kalo x boleh gak aku usahakan nk tumpang gosok baju kt rumah member-member aku. Panic gak la sebab xda satu pun baju kerja aku yang dh digosok.
sumber:google
Menggelabah dengan agak lama, tengok-tengok jam dh nk dekat kul 7, so dengan perasaan waras yang agak tinggi. aku selongkar almari aku. aku try cari baju kerja aku yang agak-agak xberapa kedut. Abis suma baju aku keluarkan n aku teliti betul-betul, last-last jumpa gak baju yang agak kurang kedut, aku sauk je la. Ok gak la baju tu xkedut sangat n yang paling penting, orang xperasan pun aku pakai baju yang xbergosok, kekkekekekekek mission berjaya...

kepada family aku, mintak sori ye kalo ada terasa. bukan apa juz nk jadikan satu cerita. Kalo setakat xda iron tu apa la hal sangat, al*** pernah hadapi perkara lagi susah dari ni pun ada dulu, thanks kepada suma yang membantu xkira la secara langsung atau xlansung masa dulu2, jasa kalian suma akan aku balas mana yang termampu, tp yang pastinya, sesiapa yang memberi bantuan ikhlas akan mendapat ganjaranNYA, insyaAllah......

Saturday, June 5, 2010

1...2....3 kemain lg dia ni...

Hari ni sabtu, eh boleh lak nk bg tau kan padahal suma dh tahu kan. Selamat hari cuti kepada suma kawan2 n kalo ada yg keja tu, harap berkerja la dengan tabah dan rajin ye. Hari pg2 lagi aku dh berbekfeskan dengan nasi kerabu, boleh tahan la sedapnya n perut aku yang semakin besar ni pun dh kenyang. kekkeke xsempat nk snap gambar nasi tu, sebab td dh lapor sgt, kekeke kalo x boleh kongsi ngan kawan2 suma.

sumber : google
Skg ni nk dekat musim bola sepak piala dunia, aku sememang antara orang yang xsabar nk tunggualo la piala dunia ni wat kat Malaysia, memang aku la antara pembeli tiket stadium yang terawal. Sebut pasal piala dunia ni, kali ni, aku sangat la mengharapkan team England dapat wat sesuatu. Aku bukan apa, aku memang sangat meminati pemain2 tengah England yang terdiri dari org2 yag hebak2, antaranya lampard dan Gerrard. Sebenarnya ramai lg star dia, tp 2 la, tahun2 sebelum ni, agak mengecewakan, n this time aku rs England akan beri saingan yg peling sengit. Pemain2 dia tengah berada dalam keadaan yg perform, so gud luck England Team.......tut...tut....

http://matcuoi.com

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z