Geng-Geng

Friday, March 26, 2010

Sesuatu yg berlaku dan pernah berlaku dan mungkin akan berlaku lagi

Xda apa nk cita pagi2 ni, actually post ni dh diwat semalam tp disebabkan keletihan yang teramat sangat mengharungi detik-detik 'bahagia' hidup di KL, post ni tertakjadi di post **merepeknya ayat. tension,marah,penat,lapo,riso dan kesian semua ada semalam, ni la antara sebab musabab kenapa aku semakin membesar***ada kena mengena ke???? lantak la at least ada alasan bila org tanya nape aku semakin membesar. hahaha

*****gambar KL suatu ketika dulu waktu tghari bukan semalam
(sekadar hiasan je kot)



secara jujurnya aku memang menyukai hujan, bagi aku hujan ni mcm 'antidot kepada racun' yela mana xnya, kalo hujan turun, bukan udara je jd bersih, panas pun kurang. pokok n tumbuhan hijau pun dapat idup aman damai sekaligus manusia semua pun dapat udara yg best, tp biasa la ada juga sebaliknya............hmmm sebut pasal semalam memang pening pale di buatnya bukan sebab hujan tp keadaan sekeliling aku tu. tension,marah,penat,lapo,riso dan kesian, 6 perkataan yg dpat gambarkan keadaan sekeliling aku tu.

1. Tension &
bukan sebab hujan lebat (dh byk kali mention, hehe) tp sebab gelagat org bawak keta. masa aku balik keja tu, hujan dh reda skit, so ramai la yg berpusu2 n berebut2 nk balik, sekali la ngan aku. biasa la bila hujan n keta banyak, so sifat pemanduan aku tu terautomatik jd sopan and baik hati gile. tp suma tu jd mcm sia2 lak bila ada lak org bawak keta mcm jalan dia punya sorng(mcm dia sorang byr roadtax). tension diwatnya***2 lorong tp bawak mcm satu lorong, signal xreti nk guna, dh potong kemain lak dia brek depan kita, so kita lak yg kena brek tggu dia, parking sesuka ati sampai jalan jd kecik n sesak tambah pulak ada yg xreti2 nk bagi laluan, pkir sendri je lepas padahal jalan depan yg di nak g tu sesak, tu blum lagi sebab2 teknikal yg xdpt nk dielakkan tu, merahkuninghijau roask, banjir, pokok tumbang fuhh...tension ooooo, alamak terngumpat lak

2. marah &

so bila dh ada yg bawak keta mcm **tuuttt n sebab2 teknikal 2, so jalan akan jadi sesak gila, mula la perasaan aku yg sopan n baik td dihasut. mula nak marah2. bila dh marah, paham2 je la, aksi cilok2 n hon2 pun bermula.....hehe kalo x, xsmp tempat yg nk dituju. mcm2 jalan aku try masuk. nasib baik xda pape berlaku, bila pikir balik wat pa la aku wat mcm tu, kan sabar tu separuh dari iman.

3. penat &
bila dh lama sgt bawak keta, mestila penat gila rasanya. nasib keta auto so xla sepenat bwk keta manual.

4. riso &
riso bukan apa, minyak keta dh naik merah time tu tp sangkut kat jem lak. aku bukan apa aku ni jenis yg cepat cuak. so aku xnak la jd salah satu punca jem...hehehe kesian kat org lain

5. lapo &

hahahah bab ni yang xboleh tahan ni, semalam aku time balik tu, rasa lapo gila, xtau ngape mayb masa lunch makan xbaca bismillah, hehehe so sebelum balik tu aku siggh makan nasi goreng ikan masin n carrot juice ngan insan tersayang dulu, baru lega rasanya. kurang la skit rs marah. hehehehe

6. kesian
bukan apa time aku balik tu, aku nampak byk keta yg sangkut kat banjir, rosak n xcden. dlam ati memang nk tolong tp xterdaya dengan jalan jemnya, juz dpt doakan diorang cepat2 dpt jalan penyelesaian je.

wah panjang la plak, heheh xpa terpaksa stop, daaaa

2 comments:

cikezza said...

nek la komuter.. xrisau psal jem.. risaukn delay je.. 2 yg sngkut sejam smlm kt stsen bnk negara.. huwaaaa...

d.i.m said...

2 yg maleh tu, masa lak xcukup nant, penah try gak 2 mggu, asyik dtg lmbt je kat ofis, rosak la imej...

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z