Geng-Geng

Tuesday, June 22, 2010

Akan ke PD 3 hari......

Semalam aku dapat surat yang mengatakan aku akan pergi beronok-ronok di PD @ Port Dickson. Walupun tempat ni macam biasa je, tp aku g sana xyah pakai duit, free tu yang wat lg special aku g sana...sebenarnya aku g sana menghadiri kursus penerapan nilai-nilai murni. wah bunyi macam gempak je kan. aku pun xtau nape aku yang terpilih ikut kursus ni. Mengikut kata mY father selepas aku gtau aku akan ke PD berkursus " ish2 slalunya kursus ni tuk org2 yg xcukup lg nilai murni, aik xcukup lg ke nilai murni selama ni" sambil di iringi dengan gelakkan nipis memerlikan sambil mata kejap2 mencuri jeling pada perlawanan live Potugal n Korea Selatan kat astro. Dalam ati aku kata, sempat lg mY father perli aku. Tp last2 dia ada gak beri nasihat yang berbunyi macam ni, "xpa ada peluang pergi je, lgpun muda lagi".....so aku pun terdiam n terus masuk ke dalam bilik, dengan semangat mula mempacking barang2.

sumber pic : google
ni la kot mayb hotel yang bakal aku dok kt sana, Hotel Seri Malaysia. Cantik kan permandangan malam kt situ. dengar kata sangat berhampiran dengan laut. "Incik Hotel, sy dh tolong promotekan dlm blog saya ni nama incik hotel, xda pape ke??" kata2 jahat dim yang jauh di sudut hati, cewaahhh

Aku akan bertolak dari Ofis aku kul 11, tp kena gak datang awal ke ofis, ada meeting yang perlu didatangi oleh aku pagi2 ni, cewaahh ayat macam besar je pangkat ko kan dim, kekeke...bukan apa, namapun org bawahan, so meeting2 xpenting mcm ni la aku yg kena pergi. "ish boring2 cite psal keja lak si dim ni, mcm org lain xda kerja n g meeting2 ni" ni la antara komen2 dari org2 terdekat tp xnk lak tulih dlm blog ni, cakap mulut je, tp xpa, at least ada gak org bacakan, hahha pasan lak dia ni.

nk selitkan sikit la, special kepada Ms Z, yang bakal mengambik ujian JPJ kali yang ke...tut (terpaksa dirahsiakan tuk menjaga privasi, keke), hopefully u will lulus dengan jayanya, xpayah nk score dengan cemerlang, just lulus cukup2 makan pun xpa, asal dapat lesen, so incik dim kt sini tau yang ms. z boleh wat n akan sentiasa berusaha. so never give up k...
nak lagi,klik sini......jangan lupa komen ye, terima kasih

2 comments:

syaEYRA said...

selamat berkursus dan selamat berpenerapan nilai murni!

Zura said...

ekkk..........huhuhuh

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z