Geng-Geng

Tuesday, June 8, 2010

Wow dasatnya......

http://matcuoi.comHari ni berlalu macam biasa, namun keajaiban terjadi keatas diriku...selalunya perkara begini terjadi bila kita tidak mengharap dan begitu juga sebaliknya, namun mest diingat segala apa yang di usahakan dengan ikhlas dan tawakal akan berjaya juga akhirnya dengan keiizinan dariNya, insyaAllah,.......kekekeke ayat pembukak yang konon-konon gempak.xda apa pun sebenarnya. Rini saje nk merepek n nk tulih banyak-banyak. Sebab bila aku jalan masuk blog-blog otai, banyak benor yang mereka tulihkan, xtau la diorg dpt idea dari mana, kekadang aku sangat la jelez dengan orang lain(*** jelez dengan tujuan baik ye) sebab diorang ada idea yang sangat la best n kreatif menghias blog2 diaorg. Hope sangat dapat balajar lagi psal blog-blog ni dengan otai2 suma........Sebelum pape nk selitkan skit la, nk wishkan gud luck kepada insan tersayang coz akan amek exam jpj rini, moga lulus dengan jayanya......
Gambar : Dari koleksi incik Jiwa tingkat 4 blok f


Mest pelik kan apsal tetiba je aku uploadkan gambar mangkuk tingkat yang comel ni. Kat dalam tu ada berisi nasi lemak beserta ayam goreng n telur goreng yang sedap. Kekekeke mesti korang suma macam geram kan ngan aku, tetiba je cita psal nasi lemak la, mangkuk tingkat la. Citanya macam ni, pagi-pagi lagi aku telah diajak berbekfes di k** oleh kawan-kawan disana. So aku ingat macam biasa la, so aku n kawan aku yang kat tingkat 4 tu pun menuju la ke sana dengan penuh semangat dan dengan keadaan perut yang amatla lapar, masing-masing mengaku yang xmakan dari malam semalam(** padahal dah makan yang sedap kot semalam, kfc lg tu, tp jgn bising-bising).

Sesampainya kami di cafe blok b tu, terkejut n ada sikit2 perasaan malu bila tengok diorang rupanya ada bawakkan mangkuk tingkat berisi nasi lemak. Siap hidangkan suma.Mula-mula aku sampai tu, aku dok pkir, ada ke tuk aku ni. Macam-macam la aku pkir, kang aku main serbu je malu lak kan, so dengan muka selamba aku pun tunggu la diorang jemput. Tunggu punya tunggu, akhirnya saat yang ditunggu tiba jua. Akhirnya muncul juga ayat dari mulut empunya mangkuk tingkat berisi ayam n telur.

"dim meh la makan, memang aku bawak tuk korang"
so aku pun wat2 la tanya tuk bagi xnampak aku macam dah xsabar, kekekke
"eh korang ni apsal bawak xbagi tau wey"
'hahahhaha kan pandai aku cover, korang mest xperasan kan kalo aku xgtau

So kami pun makan la bekfes sama-sama. Thanks to Cik arbayah (yang bawak) , Cik Rosita, Cik Emilia, Incik Jiwa, Incik Danial n Incik2 yang ada kat situ (***yang datang jenguk n berkata-kata ' kenduri ke") lain kali wat la lagi.....

Nasi lemak yang sedap dan dasyat coz ada macam-macam dan beribu-ribu lauk
Nasi Lemak+sambal ikan bilis+telur goreng+ayam goreng+timun+ikan bilis goreng+......
sekarang masuk ofis dengan keadaan yang agak kenyang n penuh. Secara kebetulan (padahal memang nk ikut), incik Bob ajak lak aku minum kt ketamin, tempat biasa kami g bekfes.
Aku ikut juz nk pekena teh tarik kow mamak, sedap wey, kena skali mest nak lg...pas 2 apa lagi balik la ofis wat keja, tp biasa la 10minit je yang rajin, pastu kembali malas. Benci la penyakit ni. dh banyak kali iktiar cari ubat, tp still xleh gak nak baik. dulu aku igt aku sorang je yang ada penyakit ni disebabkan aku yang semakin membesar dan sihat, tp bilaaku servey2, rupanya ramai lagi. kira ok la aku ni, normal yang dasyat. Tambah lak penangan nasi lemak sedap td, memang pakej la. Memang xsentuh pun lg keja rini. kekkekke bos jangan marah, keja saya akan siapkan jugak jangan riso.

Sebut psal kerja, semalam aku ada apply satu part time job la. Sales assistant kat Jusco Metro Prima, kepong. Tempat lame n mula-mula aku kerja dulu. Juz nk tambahkan duit yang xpernah-pernah cukup ni. Macam-macam belanja nak kena cover. Aku harap sangat aku dapat kerja tu. aku akan wat sehabis baik, juz riso skit2 la, takot keja aku yang sekarang ni ngan jkr kena g outstation 2 3 hari, xleh nk dtg kerja lak. Tp xpa, segala masalah ada penyelesaiannya. Disampaing nk kumpul duit, boleh gak aku kuruskan badan, sekurang-kurangnya xda makin membesar badan ni. Ada gak keja nk wat selepas kerja, kalo balik rumah makan n tdo je. Semalam alang-alang menyeluk pekasam biar sampai ke.....ooopsss lupa sudah, kekeke aku belikan skali hadiah tuk member ofis aku yang akan kawen sabtu ni tp xdpt lak nk belikan tuk suma yang bakal berkahwin sebab keadaan kewangan yang terhad, tp insyaAllah aku akan usahakan, xkirala lambt atau cepat ....iSH alang-alangkan nk wish la skali kepada sesape kengkawan yang bakal menjadi or yang dh berkawain pd minggu ni, aku wishkan selamat pengantin baru, moga berbahgia n berkekalan hingga ke akhir hayat.

Alamak dh terpanjang sangat la pulok merepek kali ni, tp xpa la, bukan slalu aku ada idea yang macm ni, harap pas ni aku akan jadi lg beridea tuk update blog aku ni yang xcantik lg hodoh ni.kekekekke

4 comments:

puteri lou ann-ann said...

huhuhuhu..aku nk komen sikit jak..sb aku bz arini as PA to my big boss..aku terharu bile kau ckp ade org masakkan bekpes kegemaran rakyat mesia..mesti tukang masak tu cun kan, mr.blogger..hehehhee...4 ur part time job..gud luck aku wish kan..nnt dh dpt 1st salary jgn lupa belanja aku yek..tata!!!derr..bos dh pggl wat kejje..permisi...

Anonymous said...

ehhhh..mcm pernah lalui je saat2 bersama mangkuk tingkat ni..hehehe

ekjozbuluh said...

xpnh mkn gune mangkuk tingkat

AiZ said...

me too.. tk pernah cuba mangkuk tingkat... ^__^

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z