Geng-Geng

Tuesday, January 31, 2012

Janji

Salam dan selamat pagi pada semua,
Entri ringkas dari aku...



" Saya akan melukis muka awak "

" Saya janji akan melukis muka awak  "

" Saya janji akan cuba melukis muka awak "


Antara ketiga-tiga ayat di atas, ayat mana korang rasa lebih membawa maksud berjanji ? konfom-konfom ayat yang kedua itu kan?

Untuk apa aku wat entri begini? bukan apa sesetengah orang, sibuk melaungkan orang berjanji tetapi tidak ditunaikan dan sibuk menjatuhkan hukuman kepada seseorang. Cuba kita fikirkan kembali, apa ayat yang digunakan sehinggakan kita boleh menjatuhkan hukuman?? Oklah selamat berfikir
ps: ini pendapat peribadi, maaf jika salah


7 comments:

Rozuan Ismail said...

janji jangan bawak main2 nanti hilang kepercayaan pada org kita.


p/s thanks dim support blog saya =D

padlie said...

better elak buat ayat yg memberi harapan kat orang kalau kita tak pasti nak realisasikannya atau tak..

dim Benihana said...

wan - itulah dia, setengah org senang sgt mengukir janji tp bila nk tunaikan, hampeh...

dim Benihana said...

padlie- sokong, jgn wat ayat yg memberi harapan, hati orang kena jaga...

bunga said...

1 dan 2 bagi bunga dah ayat janji..

janji jangan buat main2 kadang2 boleh memustukan silatulrahim..

Ain Dzaya said...

ta paham la maksud disebalik nie..

Apa sebenarnya hukum pakai contact lens?!

Awie Omar said...

Baru Folo sini. Menarik jugak blog ni. Keep blogging k!
Jemput la baca entri aku ini
http://awieomar.blogspot.com/2012/02/next-top-blogger-1-episod-6.html

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z