Geng-Geng

Thursday, January 12, 2012

Kata pagi

Change your thoughts and you change your world.  
by Norman Vincent Peale

Just nak share dengan kawan-kawan. Walaupun ayat ini bukan dari aku tapi ianya membawa seribu makna pada aku. Ubah cara pemikiran dan insyaAllah kehidupan akan berubah. Kekadang di sebabkan pemikiran yang sempit, seseorang itu tidak akan kemana. Perjalanan hidup dia akan sentiasa dihalang oleh satu dinding besar dimana dia tidak lagi boleh ke depan walaupun bermacam cara di cuba.

Semalam ada aku nasihatkan perkara ini kepada insan penting dalam kehidupan aku dengan harapan ianya boleh mengubah cara kehidupan kami. InsyaAllah dengan ke izinan dari NYA, kehidupan akan berubah if cara pemikiran kita berbeza. Jangan terlalu sempit sehinggakan banyak perkara menjadi salah, tapi perlu di ingat, pemikiran kita juga jangan terlalu open, perlu ingat batas-batas kita sebagai seorang manusia dan yang berpegangan. Yang baik kita serap dan yang buruk kita cuba perbaiki. Yela setiap manusia diciptakan berbeza-beza Persoalannya macam mana kita nak ubah pemikiran kita? itu terpulang pada diri kita. Aku pernah terdengar dulu, berfikir luar dari kotak atau berfikir luar dari kebiasaan. Baru keputusannya akan jadi lain dan lebih bermakna. Mungkin ianya akan membantu kita bagaimana untuk lebih terbuka dan mungkin juga untuk mengubah serba sedikit pemikiran kita.

No comments:

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z