Geng-Geng

Thursday, December 30, 2010

Semalam tengok bola

Semalam aku pergi tengok bola dengan kawan-kawan sepejabat. Itupun last minit ajak. Kelang kabut jugak la mula-mula tu, tapi disebabkan semangat nak tengok bola, kami redah segala dugaan dengan tabah. Hujan lebat dan jalan yang sangat jem membuat kesabaran aku di tahap maksimum, nasib berbaloi aku redah semua tu becoz kita dapat bawak balik piala Aff Suzuki tu ke Malaysia.

Mula-mula plan memang ribu-ribu tempat and finally pilih untuk ke Bistro Bola kat Sunway Gizi Kota Damansara tu or dekat restoran Idaman bersama-sama dengan krew Hotfm. Tapi disebabkan hujan lebat dan jalan jem teruk di KL ni, aku dengan kawan-kawan aku terpaksa tukar plan. Bukan apa takotla kan, kang xpasal-pasal kena tengok bola guna radio je kang. kan naya namanya tu. Pilihan terakhir yang di pertimbangkan, kami decide nak tengok bola kat area Sentul je. Dekat restoran mamak je, namanya restoran seri mahkota kot.... dekat sana agak happening jugak la. Dah macam stadium aku tengok, punyalah ramai manusia. Mula-mula aku sampai memang xda orang langsung, then aku n geng-geng memang xkisah la, last2 penuh gila, sampai jalan dekat area-area situ semua penuh dan kalo lame skit, konfom-konfom jem. N nasib masa kami sampai kat restoran tu, hujan dah benti, pastu kami dapat meja kat betul-betul depan skrin...puas gila tengok bola ( kunun padahal xda la dekat sangat).


 Secara keseluruhan permainan agak seimbang just kadang-kadang terlebih sikit pada pasukan lawan. Yang ini pendapat aku sendiri, tak tahu la aku perasan macam ni sebab aku penyokong Malaysia or pape. Tapi semalam aku tengok referee macam ada berat sebelah sikit la. Geram jugak tengok sebenarnya, tapi xpa, pape pun Malaysia dah menang. tahniahhh!!!! So semua rakyat Malaysia, enjoy cuti yang diberikan esok, xsia-sia usaha kita selama ni sebagai penyokong pasukan Malaysia. 

1 comment:

Mah@mahu said...

Last call untk menjawab servay kepada semua blogger sebelum di tutup esok... Pada yg dah jawb abaikan masej ini..

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z