Geng-Geng

Monday, December 20, 2010

Me n Metropolitan

Ala bukan apa sengaja nak kongsikan pengalaman aku.Rasanya ramai yang dah tahu kan kat mana tempat ni. Taman Metropolitan Kepong or lebih dikenali Taman layang-layang. Kat padang ni memang kalo hari minggu, ramai yang datang untuk main layang-layang. Tempatnya senang je nak pergi. Kalo korang suma ikut MRR2 nak hala ke Kepong, mest nampak taman tu sebelah kiri tersergam indah. Kalo dari Sg Buloh or Kepong nak ke KL, nampak taman tu sebelah kanan Mrr2. Kalo pergi hari minggu, kekadang org parking sampai ke luar. Bayangkan la sebesar-besar mrr2 tu, jadik satu lorong je. Kalo kebetulan hari tu memang ramai orang lalu mrr2, jem dia xingat, sampai ke Bt. Caves tu. Kat sini ada la aku upload 2 3 keping gambar, sila la tengok-tengok ye..

Ehh terpromosi lak tempat tu, pelik la kan aku, sejak akhir-akhir ni asyik nak promote tempat je kan dalam blog ( kunun la, padahal baru dua entry je) Xpa kita kembali kepada tajuk entry. Ada la hujung minggu lepas, aku g jejalan kat Taman metropolitan tu. Aku bukan apa, nama je dok dekat situ, tapi xpernah pergi lagi. Kalo nak jogging pun g tempat jauh-jauh. So hari tu aku pun cuba la g situ, aku datang awal dalam kul 4.30 petang jugak la. Orang still xramai tp penuh jugak la parking. Mula-mula ingat nk pusing la seround dua, tp memandangkan pakaian xbrapa sesuai so xjadik. Lepak-lepak kat atas kerusi je.



 atas : suma ada, sape-sape nk bawak anak-anak jangan risau diorg akan boring ke pape, macam-macam ada, kena rajin carik je...kekeke dulu aku kecik-kecik memang suka gila benda ni, kalo main satu hari pun xboring.
 Selain orang nak jogging or bawak anak jalan-jalan, ada jugak yang datang memancing ikan. Selain itu ada jugak yang datang memancing orang, keke. Aku xtau la boleh ke tidak, sebab dulu-dulu orang cakap kt sini xboleh memancaing.
 walaupun petang tu macam xda angin sangat, tapi ada jugak adik-adik dan bapak-bapak diorg sangat berusaha untuk naiikan layang-layang. Berlari dari hujung sampai ke hujung, nasib ada pagar kalo x ntah keman larinya. Secara jujurnya aku sendiri xpernah main benda ni, maybe 1 day nant nak ajak sape-sape teman aku main benda alah ni.
 Tengok abang and kakak tu, kemain dia amek kesempetan nak dating-dating, yela kan anak-anak dilepaskan main kt padang tu. Bila lagi ye tak??
Kat sini korang xpayah nk risau pasal layang-layang ni, memang berlambak orang jual. Pilih je, macam-macam corak ada. Kalo bab-bab makanan ringan, ada jugak la yang berniaga.

No comments:

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z