Geng-Geng

Wednesday, December 8, 2010

Tapak kasut pun sampai Rm700

Sape-sape yang baca tajuk entry ni mest xpercayakan. Ada ke tapak kasut sampai 700 ratus. Rasanya kt KLCC or mana-mana pun xda jual tapak kasut yang semahal ni, tp xtau la kot2 ada kt sana. Aku bukannya rajin g window shopping kt sana. Lantak la, rini aku nk cite psal tapak kasut kereta kesayangan aku. Baru-baru ni aku g tukar tayar depan kereta aku. Xda la tayar saja RM700. Harga tu termasuk la adjust suma2 kt tayar depan n repair tingkap driver skali. Banyak kedai yang aku tanya, tp kedai ni je yang macam memikat ati aku. Harga tayar lebih kurang sama je, juz customer service dia bagus. Siap dapat air mineral lg..keke
Pic kt atas ni dia tengah angkat kereta aku tuk bukak tayar. Tapikan dia nk tukar tayar depan, asal aku g snap tayar berlakang, sengal jugak aku ni kekadang kan.

Yang kt atas ni lak, gambar bila diorg tengah wat alligment tok tayar aku tu. Dia pasangkan mcm telinga tu, xtau la apa namanya. Aku xtau yg elektroniknya bagus or manual. Kawan-kawan aku kata, kalo alligment n balancing wat manual lagi bagus n tepat. Ikut la mcm na pun, janji kereta aku ok n sihat

Gambar kt atas ni lak tunjuk mesin yg diorg guna untuk tukar tapak kasut kereta aku tu. Canggihkan, haha jadik jakun lak. Bila tengok dia wat mcm senang je, kalo aku ada alat ni mest aku pun boleh wat macam ni.
Gambar yang kat atas ni lak, aku g tukar main switch untuk tingkap. Nasib motor xrosak, kalo x lagi la kena ketuk aku.

1 comment:

cik3zza said...

hahahaaa... sme la kite.. sbtu lepas ezza pn g tkar tayar kete 4 bijik skali + wt alligment + tukar main switch tingkap belah driver..

syok je hulur duit kt tokei tu.. feeling2 mcm org kaye japp..

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z