Geng-Geng

Thursday, December 2, 2010

2 yg aku bengang....!!

haha tajuk mcm bagus je kan..kalo korg perasan dari awal, aku asyik nk tulih perasan bengang n marah aku je. Aku mula2 pun xperasan, tapi bila baca n tengok2 balik, baru perasan. Nak buat macam mana, perasaan marah dan bengang je yg aku rasa macam seronok and banyak idea nak tulih. Xpa2, next time aku akan cuba meng improvekan lagi kreativity and ke ideaan dalam penulisan blog ni. Eh jauh lak menyimpang, kembali balik kepada tajuk. Benda yg membengangkan aku ni terjadi semalam. Kalo ikutkan xda la besar mana pun, tapi dah cukup buat hati aku panas.

Perkara pertama
Yang ni, aku perasan time petang semalam bila aku balik kerja. Ia nya terjadi ke atas satu-satu nya harta yang aku ada iaitu kereta kesayangan aku. Cewaah ayat skema. Sebut psal skema ni, time aku form 5, aku slalu guna ayat ni, "skema kan asas kejayaan". haha perasan masa tu kunun2 skema. Yela masa kt asrama dulu, aku asyik study je, haha skali lg perasan. eh lari lg tajuk, psal kereta aku tu, kena langgar kt bumper belakang. Mayb kena masa aku parking kt atas, kt blok ofis lama aku. Tension betul. kalo di ikutkan xda la teruk sgt, tp kalo dh kena skit, memang buruk la jadinya. Yang jadi lg panas, xtau lak sape yang langgar. Abis cacat keta aku dari blakang. Tapi xpa, benda nk jadi, dah xda rezki. So kepada sesape yang langgar or terlanggar or sengaja langgar, mintak la sangat hati beliau itu terbuka , moga-moga berubah dan tidak akan mengulanginya lagi.

Perkara kedua
Yang ni lak satu, semalam aku tengok live kt tv perlawan Malaysia Indonesia dalam Piala Aff. Malaysia kita kalah dengan teruk lagi, 5 berbalas 1. Aduh besar betul beza jaringan. Aku sendiri xpaham kenapa skuad bola sepak kita ni teruk sgt. Aku tengok dari Sukan Asia lg. Xmelawan langsung. Kalo tengokkan kt sukan asia tu, sakit ati rasanya. Macam xbermaya je, langsung xda fight. Gol lak berpunca dari kesilapan sendiri, kata dh main bola lama, dh di train, tapi still sama. Aku bukan nk kondem pape, aku tau yg diorg suma dh berusaha. Ramai yg kt luar sana dok kata macam- macam kt skuad bola sepak kita, tp aku still sokong, kalo boleh nk g stadium n xnak terlepas live telecast pun. Tapi apa dapat, sakit ati lg ada. Aku xkisah kalo kalah, tp biarla fight, ni tak, dh la ketinggalan, xkontrol ball lak, mcm na nak carik gol. Masa sukan sea ri2, memang semngat tgk, mcm tu baru la seronok tengok. Semalam bila dh gol ke-4 dh masuk hasil kesilapan mudah defend, terus aku tutup tv n wat benda lain. fuhh lega lak rasa pas dh luahkan kt sini, keke kunun la. Pape pun, semangat aku still ada, aku akan teruskan sokongan aku kepada pasukan bola sepak kita, sape lg nk sokong kalo bukan kita, anggap la pendapat peribadi aku kt atas ni sebagai satu kritikal membina, next macth dengan Thailand, buktikan sesuatu kepada penyokong. Kalo boleh biarla menang, tp kalo kalah, biarlah melawan. Satu lg, skuad bola kita ni, aku rasa kurang kt pemain tgh, kalo mantapkan kt pemain tengah, try untuk kontrol bola, mayb ada peluang kot. K chaiyoo Malaysia Boleh!!!


ps : tahniah kepada west ham dapat kalahkan Manchester United 4-0. and kepada Barcelona, syiok tgk game tu, real madrid memang xleh wat pape.

1 comment:

FH said...

masia mne de defence.sume player strikerla.tu yg bnyk gol indonesia dapt.hahahaha.

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z