Geng-Geng

Tuesday, December 21, 2010

Pencuri memang sial!!!

Pencuri memang sial kan. Aku rasa ramai je yang bengang dengan pencuri ni kan. Aku kalo dapat la pencuri memang aku bubuh habis. Lantak la apa orang nak kata. Alamak terkasar lak. Aku bukan apa, memang anti gila dengan pencuri ni. Senang- senang je curi barang orang. Dia tak tau yang orang beli barang tu bukan senang, kekadang tu ada yang ikat perut berbulan-bulan sebab nak beli benda yang dicuri tu. Sape la yang tak terpikir suma tu kan. Best ke jadi pencuri ni? Maybe sesetengah orang pikir jadik pencuri ni best, yela mana tak nya, xpayah kerja teruk untuk carik duit, pas tu senang-senang je dapat barang yang diorang nak kan. Tapi aku tau, ramai yang mencuri tu mest jual barang yang diorg curi tu kan..??
Eh lupa lak, sebut pasal pencuri ni, ada la seminggu minggu lepas, rumah aku dimasuki pencuri ( keke ayat buku karangan sekolah rendah). Benci betul. Habis kasut family aku sealmari dia angkut. Kasut adik aku yang dah sampai masa nk buang pun dia angkut, terdesak betul pencuri tu. Bukan takat kasut je dia amek, basikal adik aku pun dia angkut, yang herannya, basikal tu letak kt balakang rumah tapi still dia boleh amek. nak ke blakang rumah tu bukan dekat, cewahh bukan aku nak riak ckp rumah aku besar or pape, tp agak jaug ke belakang la, memang hebat betul la pencuri tu, xperasan lgsung masa bila dia amek. Sian adik aku, masuk ni dah 2 kali hilang basikal dia tu. Susah dah dia nk beridah petang-petang.Kalo la duit aku beribu-ribu, memang aku belikan terus basikal pada dia. Kalo bab kasut lak, kasut aku sebelum ni pernah gak ilang, siap suma lak tu, abis suma koleksi kasut aku (aduh kunun la banyak kasut) , bukan apa satu hari tu, aku jemur la kasut aku, pastu maybe ( xingat sangat) aku simpan kt pintu depan je, tau tau je esok tu suma dh hilang, panas jugak la hati aku masa tu.
Ada ke pencuri yang pergi mencuri pakai lampu suloh??? ada je kan, tapi masa tu maybe nak g mencuri kat rumah yang xda orang. Aku bukan apa, dah dua tiga kali pencuri berani masuk rumah aku, aku and family aku risau kalo-kalo dia berani nak masuk dalam rumah pulak, adeehh pening pale aku, nak wat laporan polis dah terlewat, kang macam-macam benda abang polis tanya, banyak pulak yang xtau dan lambat wat report, marah lak abang polis. So sebagai langkah berjaga-jaga, aku and adik-adik laki aku, dh prepare sebatang kayu, so kalo ada dengar pape, memang kami akan berlari keluar, kalo dapat tangkap, tau la nasib dia

So ini amaran kepada pencuri itu(yela kot-kot dia pun ada baca blog aku ni), sila la masuk dan mencuri di rumah aku lagi kalo nak tangan patah dan pale pecah, boleh tak macam tu???

3 comments:

Zura said...

ble?x bgtau pn....huhuhu...xpe2 next time alert2 r ye...kekeke

Kelly Chantek said...

amalkan ayat pendinding dari ayat2 suci AlQuran. InsyaAllah berkesan. Try search 'ayat pendinding laut dalam kota' or something like that la.. amalkan. Kalau betul2 amalkan dgn yakin kepadaNya, insyaAllah, org yg masuk dalam rumah kite tu takkan jumpa jalan keluar :) dah byk kali jugak terjadi kat malaysia ni ..

selamat beramal

Dim Benihana said...

thanks 4 the reply...

zura : tak perasan pun bila berlaku

Kelly chantek: terima kasih sebab bagi petua, insyaAllah akan saya amalkan

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z