Geng-Geng

Friday, April 9, 2010

baling .......?????


aku,aku,aku, and aku........lame rasanya xberblog. Saje online nk kongsi cite psal aku g induksi kat baling ni, memang aku xpernah sampai kat sini. Tempat yang aman damai senyap je . orang pun xramai.

Bertolak dari KL kul 9 lebih mcm tu, lame gak perjalanan pegi tu, lotihnya xigt dah. xbanyak yang berlaku dalam perjalanan tu, lalu kawasan gunung ganang yang cantik, kabus mcm g cameron highland je, lalu kawasan org kg, tdo pun dh brapa kali tp xsampai2 lagi,coz suma xkenal lagi. sonyap je. kutuk mengutuk, gelak ngan membe sebela, kenal mengenal ,suma ada.....hahahahhaha

so kami sampai baling petang 1 april tu, kat komplek rakan muda, tempat budget tuk kursus2 kerajaan, **** sedihkan time aku kursus ni duit xda lak.tp komplek ni agak cantik jugak walaupun agak jauh nak sampai siap sesat lagi....

mggu pertama, memang teruk gila rasanya, suma bekeja je, lotih gila. kena pakai baju putih kolar n sluar trek je sepanjang masa. makan pun sama, berpeluh-peluh, cuaca time ni memang panas gila. pagi bangun kul 5, solat, senaman pagi,sarapan,g kelas kul 8, memang xsempat nk wat pape, dorm pun boleh kira je brapa lama singgah.

aktiviti memang penuh sepanjang miggu pertama, siap bahagi2 kump, nama kumpulan lak ikut nama pahlawan melayu,Tun Perak la, Hang Tuah la, n macam2 lagi la. menggila sial diorang dera kami, tp kena la tahan. kalo nk cita kat sini memang xabis2, n mayb dlm baling ver.2 nanti kot.....hahahhaa kalo sempat


pengalaman yg paling syiok time waktu kembara, masuk gua, memang seram n penat..kalo masuk jalan lenggang xpa, ni kena bawak air nila sebaldi, telur ayam sorang sebiji. mcm2 aksi la jadi. time ni aku rasa syiok gila. mula2 xknal sagt tp bila dh sampai sini, memang jadi rapat gila...hehehe. dalam gua tu, siap kena merangkak dlm air, memang basah satu badan la.....

minggu kedua, skg dh mcm relax skit, juz masuk kelas2 yang agak mengantuk n wat assignment. Hmmmm tp banyak gak aku dapat ilmu yg xpernah aku dapat dulu. kawan2 pun ok gila, suma kepala mcm aku gak....kira boleh masuk la...

kkkk kena gerak dulu masa dh sampai nanti aku sambung lagi.....tp papehal pun memang syiok gila la induksi ni......


2 comments:

cikezza said...

mne gmbr org tu induksi. xkn 1 je tepek. nak gak tgk muke2 org kne dera kow2 tu.. hahaha...

d.i.m said...

sabo la cik ezza, nant akan datang kat sana bz, xda masa.....

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z