Geng-Geng

Tuesday, March 20, 2012

Monolog Diri -motivasi pagi

Aku sedar sape diriku....
Aku ni tidak berpelajaran tinggi,
Gemuk dan hitam,
hensem tu jauh sekali,
Kerja pun tak seberapa
Harta?? Jangan mimpilah, kalau ada pun, memang buruk...


Setiap kali aku akan terfikir begini. Bukan apa, mungkin ianya berlaku di sekeliling aku. aku yang hadapinya, orang lain tak mungkin tahu dan rasa apa yang aku rasa. Di perlekehkan, di tolak ke sana sini, di pandang rendah, di kutuk, dan macam-macam di lagi lah. Kekadang itu aku sendiri bagikan hendak berputus asa dengan hidup, hendaknya aku lari sejauh mungkin, jauh dari segala kejahilan dalam dunia ni. Biarlah aku hidup sendirian, mungkin di tempat baru, keadaannya berbeza, siapa tahu.......

Korang jangan risau, sebab itu cumalah omongan kosong.Titik tolak permulaan dalam hidup aku. Aku sebenarnya sedikit pun tidak berasa apa yang aku ada sekarang ini suatu kekurangan malah kelebihan yang orang lain tak mungkin ada. Di sebabkan perasaan sebegini juga yang membuatkan aku akan terus berusaha untuk terus maju kehadapan demi masa depan aku dan insan tersayang. Aku akan buktikan yang aku juga mampu berjaya seperti mereka. Tunggulah sehingga hari itu, aku akan berdiri tegak dihadapan korang-korang yang memperkotak katikkan aku ketika ini. haha gelak kejap.

"Kekadang apa yang kita nk tu belum tentu kita dapat, bukan sebab kita ni tak layak tp DIA dh tentukan yang lebih baik untuk kita"

3 comments:

Rozuan Ismail said...

kadang2, muhasabah diri ni perlu.untuk kita berpijak pada bumi yang nyata.tapi, kita kena kuat semangat.cuba tgk kelebihan yg ada pada diri kita. Tuhan tu jadikan kita mesti bersebab.

dim Benihana said...

Rozuan Ismail
~ tq wan sebab masih sudi singgah blog dim...setuju dgn apa yg wan ckpkan...semua yg terjd bersebab n jgn sesekali putus asa...

Yasmin Aris II said...

Be cool ! :D

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z