Geng-Geng

Thursday, April 4, 2013

Setelah 10 bulan...

Sepuluh bulan yang berlalu memang membawa bermacam-macam kenangan dan seribu satu macam pengalaman kepada aku, Tak kisahlah dari segi kerja, kehidupan, pengurusan kewangan mahupun masa depan. Mungkin inilah hikmahnya, aku bersyukur susah senang pahit getir dilalui dengan ok. Tersenyum juga aku bersendirian jika memikirkannya. Jauh dari sudut hati aku mengatakan "hebat juga aku kan"..hehe. Aduh mohonlah di jauhkan pemikiran begitu, bukan apa, takut-takut boleh mendatangkan riak, jatuh dosa pulak.

Dari segi kerja, bagi aku banyak pengetahuan yang aku dapat sejak aku di tugaskan di tempat baru la. Baru semalam, aku bekerja sehinggan lewat malam, mengendalikan keadaan jalan raya yang jem teruk akibat dari membaiki jalan. Hebat betul dugaannya, dari memikirkan macam na nak construct pembaikan jalan ke nak menangani perangai manusia, Teking dan herdik menjadi perkara biasa disini. Mungkin di sini kesabaran aku teruji, insyaAllah aku akan cuba kuatkannya. Banyak lagi sebenarnya, cuma tak ada kesempatan nak tulis semuanya.

Dari segi kehidupan, kewangan, masa depan dan lain-lain, alhamdulillah, semuanya berjalan dengan baik dan lancar. Cuma biasalah dugaan kecil-kecilan yang mendatang tu, kena sabar hadapinya. Dugaan di beri untuk elakkan kita ni lalai dan lupa kepada DIA.


Gambar : di snap sendiri  sekadar hiasan

No comments:

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z