Geng-Geng

Wednesday, November 18, 2015

'Control' Stress

Wahh cerita pasal stress lak, macam lah stress sangatkan. Sebenarnya tak da benda nak cita tapi terasa nak update gak blog lama ni. Pkir punya pkir dari tengahari tadi, terpilih tajuk stress ni.

Macam mana leh pilih tajuk ni, nak dijadikan cerita, masa makan malam, adalah ternampak seseorang dengan muka stress. Tak pasti sebab apa, mungkin sebab penat bekerja atau sebagainya. So dari situ, terpikir nak kongsi or nak mengarut psal stres ni.

Kalau nak di ikutkan rasanya semua orang stress, cuma ikut seseorang tu macam mana nak kawal. Bukan apa stress ni kalau tak kawal boleh memudaratkan diri sendiri gak, maybe untuk orang sekeliling gak.

gambar : carian google

Bagi aku la, walau macam mana pun stress kita ni, jangan langsung tunjukkannya di khalayak ramai, tak kira lah tunjukkan dalam bentuk apa pun, muka ketat ke, marah marah ke dan sebagainya, tambah tambah kalau ketika itu kita bersama dengan ramai orang, atau pada sesuatu majlis. Ianya akan 'spoil' mood orang lain gak. Then jadi xmeriah or sebaliknya. Just buat cool je sebab nanti ok sendiri je....ttp kalau ada masalah pape, kena usaha, jgn tunggu.

So aku nak kongsikan 10 cara aku nak kontrol stress......tak tahulah orang lain mcm na, tapi ni cara aku la
1) makan
2) makan
3) makan
4) makan
5) makan
6) main game
7) keluar jalan jalan
8) main dengan kucing
9) tido
10) melayari internet..haha

No comments:

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z