Geng-Geng

Monday, September 13, 2010

Kejadian ketika cuti raya

Disebabkan cuti raya yang agak lama, blog ni terbiar begitu sahaja. Namun selepas segala usaha dibuat, dapatla jugak mencuri masa seketika tuk meng update blog yg xseberapa ni. Juz want to share n xmo kenangan ni ilang mcm tu je, so aku pun boh kt dm ni. So lantak la sape-sape nk kata pape pun, kekeke sori2 terkasar lak. Raya tahun ni, rs mcm agak best skit dari sebelum2 nya. Bukan apa tahun ni suma pakcik2 n makcik aku raya kt ipih, so mcm meriah skit la tahun ni.

So cite ni stat bila aku pulang ke kg pd malam rabu. Highway utara selatan agak byk kereta namun xlah sampai jem. Seronok sebab suma org dok sibuk balik kg. Bila berenti kt R&R, meriah je rasanya. Samapi nk ke toilet pun kena beratur panjang. Tiap2 raya pun mcm ni. Aku smpai rumah atok aku jam 1 g lebih kot. letih gak la. Aku sengaja malam tu bawak xlaju sgt, nk menikmati suasana raya kt higway. Sampai2 je kt rumah atok aku, suma dh ada. Memang meriah gila.

Esok tu, pagi2 lg aku dh bekerja keras. Biasala, dh dekat raya. Kena g pasar membeli belah. Ayam, daging n tulang suma ada. Mcm karenah org ada. Boleh tahan jem n mahal2 harga barang2 dapur time tu. Malam tu, malam akhir kami berbuka sama2. Memang penuh sampai terpaksa gunakan ruang tamu as tempat makan kami. Memang meriah. 4 hidang suma kami sediakan, bayangkan la, sonokkan....Pas buka tu, apa lagi, aktiviti bermain mercun..ssstt jgn ckp kuat, kang kantoi lak.


Tgh malam skit, kami wat BBQ. Bakar ayam la sambil dok sembang2 n mempersiapkan makanan tuk esok. resipi incik marzuki. Boleh tahan la. Boleh berniaga kt bazar tahun depan. Saje aku usik papa aku mcm tu, dia mcm biasa la senyum je. Memang nmpak kegembiraan kt muka papa aku n suma masa tu. Teringat aku pada arwah tok wan n arwah ayah mat, kalo mereka2 ni ada mesti lagi seronok.


Aktivit membakar ayam. Pic org yg terlibat secara langsung or xlansungNi la hasilnya. Nampak sedapkan belum lagi rasanya

Ni lak aktivit2 di malam raya. kekekke xtau nk wat pa so ke panggung wayangla jawabnya. Layan Resident Evil after life. Noleh tahan la cita dia, lgpun aku peminat setia cerita ni

2 comments:

Anonymous said...

I always inspired by you, your opinion and attitude, again, thanks for this nice post.

- Norman

d.i.m said...

thanks norman...;p

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z