Geng-Geng

Tuesday, October 11, 2011

Aku mengaum lagi!!!

Salam satu Malaysia pada semua yang membaca.

Semalam hari yang terbaik buat aku. Kenapa aku kata macam tu?? Semalam aku cancel satu program yang penting semata-mata untuk tengok gergasi merah kuning bertempur. Berbaloi-baloi kata satu iklan dalam televesion tu. Gol-gol jaringan dari merah kuning memang antara yang terbaik dalam sukan bola sepak kita walaupun 2 gol pendahuluan datang dari  "dead end situation ". Pinjam kata-kata dari pengulas tv semalam. Ooopsss kantoi sudah, walaupun aku tengok di tv tapi aku still menyokong. Memang niat untuk memenuhkan stadium Shah Alam semalam tu ada tapi di sebabkan beberapa sebab musabab yang tak dapat di elakkan, terpaksa tengok kat rumah saje. Itupun sampai-sampai je terus stanby depan tv. 
sumber:carian google
Dari mula sehingga akhir perlawanan, aku seriusly enjoy sesangat. Macam ni barulah team Merah kuning yang aku sokong sejak dari bangku sekolah lagi. Masa paling top, masa zaman striker merah kuning tu ialah saudara Azman Adnan. Memang idola masa kecik dulu, kalau boleh nak jadi striker macam dia. Bayangkan kalau sekarang ni kita ada striker yang macam Azman Adnan, plus Safee Salie, memang terbaiklah team negara kita. Alamak pandai-pandai pulak aku, padahal aku main bola pun bukan hebat mana tapi komen je lebih. Tak salah rasanya kot, sebab komen itu baik untuk segalanya. Yelah untuk maju ke depan.

Sebut mengenai komen atau mengkritik, aku rasa kita di dunia ni memang tak lari dari dikomen or dikritik. Mungkin yang membezakannya ialah cara komen or kritikan itu diberi. Sesetengah orang boleh menerima kritikan walaupun ianya diberikan dalam apa jua keadaan. Setengah orang pulak langsung tidak boleh menerima kritikan, asyik nak melenting saje , itu yang membuatkan keadaan menjadi agak payah. Memang aku akui, menerima kritikan memang sesuatu yang payah dan menyakitkan hati. Bukan sebab tak betul or pape, tapi bila kita dah usahakan sesuatu dengan bersungguh, hasilnya langsung tidak mendapat penghargaan malah sebaliknya yang dapat.

Panjang pulak yang aku tulis, rasanya samapai sini dululah. Internet pulak macam biasa, laju mengalahkan cahaya. hahaha. Ooopss jangan marah, sekadar bergurau manja. Sebelum aku habiskan entri kali, saje aku nak kongsikan sedikit info mengenai penjaring 2 gol pendahuluan selangor semalam.

Nama penuh : Mohd Safiq bin Rahim
Tarikh Lahir : 5 Julai 1987
Tempat lahir : Negeri Sembilan, Malaysia
Tinggi : 1.67 m (5ft 6 in)
Position : Attacking Midfielder

sumber :wikipedia

1 comment:

fariqfauzi said...

ohhh....ye2 je ckp tgk kt stadium..smpi demam2 mirza sbb ko xdtg mencukupkan korum...hehhe...

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z