Geng-Geng

Monday, October 31, 2011

Soal Lelaki

Wah dasyat pulak aku ni kan, boleh pulak buat entri macam ni, padahal merepek je banyak. Bukan apa tadi masa aku mendaki tangga yang tinggi sebelum sampai ke pejabat aku terfikir perkara ini. Bukan untuk sesiapa tetapi untuk rujukan sendiri khasnya dan amnya pada pembaca-pembaca yang singgah sini. Apa yang bakal aku luahkan berdasarkan pengalaman aku sendiri bukan untuk memalukan atau mengaibkan diri tetapi berkongsi pendapat.


sumber:carian google
Isu ini aku dapat masa aku bersembang dengan teman aku. Katanya susah untuk mencari lelaki baik. Tapi betul ke susah ?? Memanglah sukar mencari kalau mencari seacuan macam watak dalam drama tv seperti Aidil (nur kasih), Seth Tan (Nora Elena) atau mungkin juga Adam (Adamaya). Memanglah ada cuma jarang di tunjukkan secara terang-terangan, paling dekat pun aku (islandofdim.blogspot.com). Gelak jap, hahaha. 

Kembali pada laluan, lelaki baik sebenarnya banyak tafsirannya. Ianya mengikut kepada tafsiran sendiri dan keserasian pasangan bersama, sebabnya memang lelaki dan perempuan diciptakan berpasangan dan saling melengkapi. Aku ni bukanlah pandai mana bab-bab jodoh ni, tapi dari pembacaan dan pengalaman aku sekali lagi cuba berkongsi apa yang aku faham dalam blog ni.

Tujuan sebenar entri ini bukanlah secara keseleruhan soal lelaki tetapi sekadar menyentuh sedikit sifat ego lelaki. Yang ini aku rasa semua pun serba tahu betapa besarnya ego seorang lelaki. Ini memang tidak dapat disangkal lagi. Mungkin ada lelaki yang berjaya mendahului egonya, ini cukup baik sebenarnya. Jika ada di sekeliling anda yang begitu, cepat-cepatlah tangkap, simpan baik-baik. Haha

Ada diantara teman aku selalu mengatakan susah mencari lelaki yang boleh faham atau mengikut kehendak contohnya teman bershopping, teman window shopping dan sebagainya. Meh sini aku dedahkan. Sebelum mengikat apa-apa perhubungan (jadi teman lelaki or masa mengorat), kalau di tanya terang-terang, memang lelaki biasanya akan menjawab "tak ada maknanya nak ikut p shopping, jalan sendiri, lagi2 kalau kt jalan TAR, panas". Ini terjadi disebabkan egonya terlalu tinggi tetapi selepas menjadi kekasih hati, bukan takat teman bershopping, macam-macam pun sanggup buat walaupun kekadang agak bising atau sebagainya. Biasalah tu, kekadang ego je lebih padahal boleh je buat. Sama juga macam kes bergaduh atau pape, mesti always nak menang, semuanya disebabkan ego.

Tetapi ada juga yang berlaku sebaliknya, ini kes lain. Sebelum dapat, macam-macam cerita atau perkara sanggup di lakukan. Aku rasa ini pun macam biasa berlaku, sebabnya aku sendiri tak tahu. Mungkin si lelaki mahukan kekasihnya berdikari atau sebagainya. Siapa yang tahu, macam aku cakap awal-awal tadi, ini sebenarnya mengikut kepada tafsiran sendiri. haha bukan back up lelaki ye. Okalh sampai sini je, maaf kalau ada salah kt mana2, tang gambar tu, itu aja yang sempat cari.

1 comment:

Tea said...

Itu aurat.. Aku berdosa tengok..

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z