Geng-Geng

Friday, August 13, 2010

Update sebulan sekali je...

Lamenya xupdate blog nie, dh naik berhabok, siap xjumpa dh jalan mask ke blog ni. Tgk...tgk kan dh mula merepek. Bukan apa, sejak akhir-akhir ni, memang xda langsung kerajinan nk update blog ni, kekadang tu bahan memang ada beribu2 tp bila time nk tulih kt sini je, sume ilang ntah ke mana. Xpa lakan, nk wat mcm na, orang ckp xda rezki la tu. Ni yg tetiba terpikir satu idea tuk update sebulan sekali je. Bunyi mcm bagus je idea ni kan, tp xleh la jugak kot, sebab kang idea beribu2 nk letak mana, xkan nk kumpul n wat dlm satu entry, gila namanya tu...

Pejam celik tgk dh masuk bulan puasa. Macam-macam karenah ada bulan puasa ni walaupun baru 3 hari kita posa. Hari pertama berbuka, bazar ramadhan, fuhh memang la xterkata ramainya umat. Makanan beribu2 juz duit je xberibu2 nk beli. Kalo ikut nafsu memang rsnya suma nk rasa n beli. Last-last beli karipap sardin singgit n karipap kentang singgit. Yang lain xsempt nk beli, coz kena tggu lame, maleh eh nk tggu, kang xpasal2 kurang pahala puasa ni. Itupun dh beribu-ribu kuih kt rumah. Mana xnya, suma pakat beli sorg skit, kumpul2 jadik bayk. Hari kedua bukak ngan miss z, ok la singgah beli kuih skit kt bazar n then buka kt kedai. Kenyang gila walaupun xspecial mana pun. Hari ni igt nk g carik lg karipap tu, sebab dengar byk pujian yg katanya sedap. Tapi xtau la jugak, kot2 sengaja amek ati nk soh beli lagi, jahat gila kan, dh tolak skit dh ni.

No comments:

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z