Geng-Geng

Tuesday, August 17, 2010

Xsangka aku sampai ke situ

Pagi tadi selepas sahur aku tetido. Mayb sebab semalam aku kepenatan yang dasat kot, xpun sebab perut ni kenyang sangat, ish mcm ular sawa la plak rasanya. Xpa biarla, nk wat mcm na. So pg td aku bangun tuk pergi kerja kul 715 mcm tu, n seingat aku aku tdo mayb dlm kul 630 kot. Dalam masa xsampai sejam tu, aku dh mimpi sampai 2 cerita tp xsempt nk abis sebab ada gangguan. So entry kali ni aku juz nk kongsi betapa hebaknya permainan tdo ni, sebenarnya ada lagi dasat dari ini, tp xkan nk tulih suma, penuh la nant blog ni ngan cita mimpi aku je.
Cerita yang pertama ni psal jam loceng aku. Sebelum aku tetido semalam memang aku ada set alarm kul 640. Ni antara yang aku ingat la, suasana dia sama mcm dlm bilik aku, n aku baru je bangun tdo tapi aku bangun awal. xlama pas tu jam loceng aku pun berbunyi. Aku pun g la dapatkan jam loceng tu, try tuk tutup alarm tu tp xleh nk tutup. Still bunyi lg. Macam-macam aku try wat tp xgak jadik. Last skali aku pun try cabut bateri tp yang peliknya, still berbunyi. Aku makin pelik then terus hentak2 jam tu, sama jugak. Aku baling lak dia ke dinding, sama jugak....last2 aku terjaga, rupa2nya jam yang aku setkan semalam sebelum masuk tdo berbunyi. Ish2 aku ckp dlm ati, patutla xberenti bunyi, mimpi rupanya, betul2 wat aku tersenyum sorg2 atas katil.Cerita yang kedua lak, selepas di rumuskan dengan malas, aku g ke rumah seorg kenalan tuk lepak2 n tetiba kereta kesayangan aku ilang. Aku mencarik mcm nk gila. Sampai suma orang aku marah. Last2 rupanya kereta aku di amek oleh jiran belakang rumah tuk di repair n di upgrade. Sekali aku dpt keta tu, dh macam evo lancer dh, terkejut aku, then aku terjaga juga....tersenyum kali kedua aku pg2 ni..

Kesimpulan yg dpt dirumus n di lipatkan, mimpi ni sebenarnya suma dtg dari fikiran kita. Mayb sebelum tdo or sepanjang ari kita asyik memikirkan masalah kita yg pelbagai. So bila kita tdo, otak kita still lg bekerja n sampai terbawak2 sampai ke tdo. Sebab tu orang dulu-dulu ada la ckp, sebelum tdo basuh kaki tu, amek air semayang dulu n baca la ayat2 Al-Quran sket, InsyaAllah xkan ada pape n tdo akan jadik sgt memuaskan. Pluz kalo nk tdo tu, tdo dengan keadaan yg betul.

Tapikan kekadang seronok gak dapat mimpi-mimpi yag lucu mcm ni, boleh wat kita senyum pas bgn tdo, sekaligus dpt awet muda. Tapi kalo lak dpt mimpi2 yang menakutkan or menyedihkan ke, ish2 xbest xbest. Aku rasa kita xleh percaya sgt mimpi-mimpi ni sebab ia hanya permainan tdo, 2 je kan kan

No comments:

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z