Geng-Geng

Monday, August 30, 2010

Hari ini dan hari esok


Petang baru aku ada masa nk bukak blog ni, kesian kan. Walaupun blog ni xberapa nk best n cantik, tp bila xupdate selalu dok teringat kt dia. Kesian lak , kawan-kawan dia yang lain suma berupdate, so hari ni bersempena dengan adanya masa yg agak terluang, paksa tuk rajin-rajin kan diri bukak blog ni.

Entry kali ni rasanya lebih kepada nk wish selamat Hari Merdeka yg ke 53 kepada suma rkyat Malaysia. Ish dh lame dh kita merdeka kan. Kita patut bersyukur dengan apa yg kita ada sekarang ni. Xkirala banyak or skit, best ke xbest...sebab org dulu-dulu sebelum merdeka lg teruk dr kita, lg sedih n sakit ati. Skg ni tak, bila xdapat nk beli hp baru or masuk sport rim br ke kereta kesayangan, mula la rasa kecewa sangat n xbersemangat semacam...ada ke kena mengena ngan merdeka, lantak la janji penuh entry ni kan..keke

Aku bukan apa, kita dh merdeka 53 tahun, tp ada gak sesetengan masyarakat kita ni still ngan pemikiran kolot n lame. Xpernah terlintas tuk berubah walaupun sikit. Pe nk jadi. Contohnya, pg td je, still ada org bawak keta mcm har...benci lak aku, masuk simpang sesukati la, lembab mcm jalan kaki..n palig bengang bila moto xreti2 nk jalan kt tepi, dh la dok tgh2, lepas tu slow lak tu, memang menguji minda betulkan.....byk lg conthnya, tp kang kalo lebih2 kang, termengumpat lak, xelok bulan2 posa ni.

SELAMAT HARI KEMERDEKAAN YANG KE 53

No comments:

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z