Geng-Geng

Wednesday, August 4, 2010

Kenapa susah sgt nk carik skg ni????

Aku pun xtau la sekarang ni zaman apa, public phone susah nk carik. Sepatutnya sekarang ni zaman dh canggih, senang la nk carik , ni x, lg payah ada la. Kalo ada pun, suma dh jahanam, sape la yg suka menjahanamkan harta awam tu, smpai kemudahan yg ada jdik xda lak. aku ckp mcm ni bukan apa, td aku ada janji ngan miss z, so aku decide nk g amek dia, tp phone aku tggl, so aku g carik la public phone, punyala susah nk jumpa, kesian kt miss z, jadi mangsa marah aku lak.
Yang aku pelik lak skg ni, kenapa la org suka nk rosakkan harta awam, tension aku, dulu memang aku xkisah, tp bila dh terkena sendri, br la aku perasan betapa pentingnya harta awam ni. Memang sesetengah org kata xpenting sgt coz suma dh mampu pakai handphone, tp kita kena konsider gak pada yg xmampu n yang terkena pd emergency case mcm aku rini, ish2....pape je la

sumber : google

7 comments:

Zura said...

bdk poyo mmg mcmnie...well nsb bek mood i tgh bekkn...klo x phm2 ko sndri le...

d.i.m said...

aik dia yg salah, xreti2 nk tgk luar,nk gak tunggu org paggil...huh!!

Zura said...

ele...kecoh r gmok...kn gmok lg 1 dtg xkn nk sbok jengah2 luar kot...hahaha

d.i.m said...

hak la busuk, boleh je kalo sekejap nk tgk luar, kan nk dekat waktu lunch, pe da....

Zura said...

pe busuk2???...la nk gak 2...len kli jgn r lpe bwk hp ye...da tau ssh nk cr pblic phone 2...kekeke

d.i.m said...

memang la selalu bawak hp, tp kalo dh emergency mcm na???

kan public sgt penting

Zura said...

eh2 byk bunyi plak die nie...kang ade yg kne nie kang...kui2

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z