Geng-Geng

Monday, November 28, 2011

Pernah tak?

Lepas makan buah rambutan dari kampung petang petang ni, dapat idea untuk update blog, apa lagi terus mengadap pc dengan tekunnya. Di sebabkan idea pun tak brapa banyak, aku terpaksa juga merepek banyak macam dalam entri entri lepas. Kenapa aku pilih tajuk pernah tak? Aku pun xtau, tapi maybe sebab banyak sangat persoalan yang bermain dalam fikiran.

Pernah tak korang terfikir, macam na seterika boleh hilangkan kedut pada baju? Lama dah aku terfikir persoalan ni. Aku cuba jugak cari kot kot ada dokumentari tapi tak ada. Mungkin aku kurang usaha untuk mengetahui jawapannya. Biasalah, bila malas semua pun tak jadi.

Pernah korang rasa pelik sebab tanpa ada pape kejadian atau kesalahan, kita dipesalahkan dan tidak disukai. Yang ini, aku sendri tak tahu macam mana nak huraikan. Pada aku jika kita yakin tak bersalah, kita tak perlu nak takut atau rasa pape pun. Tapi biasalah manusia, diciptakan lain lain. Mungkin bagi kita tak apa, tapi bagi setengah orang tidak. Cuma kalo boleh, kalau tak suka or pape, boleh bawak berbincang. Insyaallah sebab tak ada satu masalah pun tanpa penyelesaian.

Pernah tak korang terfikir kenapa cinta kita di tolak. Amboi. Yang ini biasa berlaku pada aku yang tak ensem ni . Ramai yang kata, perempuan sekarang ini memilih, itu terpulanglah. Aku nak cakap, kita ditolak pasti ada sebabnya, tak kira sama ada kita atau pasangan. Just tengok balik diri sendiri, perbaiki mana patut, kalau kena gak tolak, redha je. Teruskan usaha.

Pernah tak terfikir kenapa benda sedap tu kita kata sedap dan begitu jugak sebaliknya. Tak pun benda wangi dikata wangi dan benda busuk dikata busuk. Hahaha macam-macam sebenarnya perkara-perkara pelik yang aku fikirkan. Kalau nak di kongsi di sini, sampai bila pun aku rasa entri ni tak dapat di publish. Cuma aku nak cakapkan la, setiap perkara yang berlaku kekadang tak boleh nak di persoalkan, memang telah di takdirkan sebegitu rupa. Yang dapat tentukan cumalah DIA yang satu, kita cuma perlu berusaha dan teruskan berdoa.

Published with Blogger-droid v2.0.1

No comments:

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z