Geng-Geng

Wednesday, April 18, 2012

Sangat Prihatin!!!

Aku cerita direct je la, malas nk berbunga bunga. Kejadian ini terjadi masa aku drive balik dari pejabat ke rumah. Hari ini awal sikit aku balik dengan harapan untuk elak jam yang sangat sangat menyakitkan hati. Tengah sedap drive sambil dengar lagu Selena Gomez tiba tiba samapai ke kat area Sentul, jalan bertukar jadi sesak yang amat. Pelik gak aku selalunya kat situ jarnag jem awal awal macam tu. Cari punya cari baru aku tau apa sebabnya.

 
Ni hah asap keluar berkepul kepul. Dalam kepala otak aku satu je, ni mesti kebakaran berlaku ni. Bila macam ni, jalan jadi sesak yang amat. Yang peliknya, bukan jalan sebelah sana, tapi jalan yang sebelah sini yang sesak teruk. Biasalah rakyat negara ini, sangat perihatin dengan perkara perkara macam ni. So xdalah aku nak marah coz jalan jadi sesak.
  
So bila dh dekat ngan kawasan kebakaran tu, aku tengok tengoklah kot kot perlukan bantuan (kununlah). Lorr rupa rupa ada pembakaran terbuka berlaku. <<< ini aku agak je sebab walaupun api besar orang yang dekat dekat situ tengok je tak buat pape. Yang pelik, nape still lakukan pembakaran yang macam tu tak kira sengaja atau tak sengaja. Banyak efek dia nanti. Tengok asap pun dah tau. 
 
Oklah tak paa, kalau boleh next time janganlah ada yang macam 2, sama samalah kita jaga bumi yang kita duduk ni. 

No comments:

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z