Geng-Geng

Wednesday, July 28, 2010

Beza government n private staff???

Beza....ada ke bezanya????? kunfius2, banyak dh aku dengar, ada baik n buruknya pun, aku tulih ni pun bukan apa, sj la, sukati aku la kot dh namanya blog aku, so ikut aku la kan nk tulih paa....kejam n ganasnya bunyinya, ish2... ok, ada satu petah kot ,aku terbaca or terdengar org cita xpasti, tp aku still igt lagi, mayb xbrapa tepat, tp juz nk kongsi je kt sini....

Masa banyak, duit tak cukup
Duit banyak, masa lak xcukup
Masa xda n duit pun xda
Hmmm mest pelikkan asal tetiba je bg pepatah yg pelik mcm ni, kalo di tengokkan secara halus mest ada skit2 kot psal entry kali ni. Mula2 aku pun xperasan, tp bila lame2 dpkirkan, betul jugak pepatah ni kan. Yela aku sendri pernah jadi private staff n gomen staff. So aku dapat rs dua2nya. Memang agak berbeza dr byk aspek, terutama kerja tp motifnya cuma satu, nk hidup kena la kerja. Nk cari rezki banyak tuk keluarga dan insan tersayang sambil2 nk memenuhi keinginan hati ni.

4 comments:

FH said...

keje swasta gaji banyak..hahaha.keje pn bnykla..

syaEYRA said...

Bnyk beza keje gomen n swasta. klu ikot ekonomi mmg nk keje swasta yg gaji besar, tapi bile pikir utk masa panjang keje gomen laa..

d.i.m said...

syaeyra memang betul apa anda kata, 2 yg kekadang terpikir untuk join private balik dlm keadaan sesak ni...keke

Zura said...

biase r 2,manusia x pnh ckp/puas ngn pe yg ade...kekeke

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z