Geng-Geng

Thursday, July 22, 2010

Hari ini dan semalam mungkin.....

Sejak akhir-akhir ni aku macam malas nk update. Sebabnya banyak la antaranya xda masa sgt, xda aktiviti yg menarik aku wat n yang paling byk, aku xda idea langsung dh nk update..

Dont know why???? always think about about it. semakin lame semakin banyak lak masalah yang menimpa aku, ish2 sedih n susah ati. Banyak dugaan yang aku dpt akhir2 ni tp aku xkisah la mayb salah aku gak. Kawan2 or family jgn la rs pelik sebab aku memang nk nekad tuk selesaikan suma masalh aku dlm tahun ni.

Sekarang ni biasa la bg org yg dok kt kl kot, masalah kewangan yang dasat. Habis suma duit simpanan dh di gunakan tuk selesaikan masalah yang ada. Pastu dlm bulan ni roadtax keta nk mati, tp nasib aku dh ada simpan skit duit juz nk kena top up skit2 lg. dugaan dugaan. orang kata la, setipa masalah or dugaan semuanya ada hikmah disebaliknya, so aku kena sabar je.

Sekarang aku terpaksa carik kerja part time, xkisah la pape pun, asal dpt duit. Sebenarnya dh lame carik tp skg br la mcm dh ter desak sgt, so terpaksa la.....may b raya tahun ni pun aku dh terpaksa lupakan demi tuk masa depan aku, hope dalam tahun ni aku akan selesaikan suma masalah aku, bukan takat masalah kewangan je tp suma masalah yang aku ada skg ni, insyaAllah...
Sebut psal raya tahun ni, mayb aku terpaksa lupakan n xdapat nk balik kg. Harap suma org faham masalah aku. Bukan aku xnk balik beraya, tp keadaan memaksa aku memikirkan jalan ni. N kawan sori jugak coz pas ni xdpt nk join korang lepak2 or main futsal or pape, terikat ngan masa wey.Thanks kepada sesape yg membantu, jasa kalian suma tuhan je dpt balas.

Psal wishlist aku tu, terpaksa di lupakan kejap, pas suma ni selesai, aku akan berusaha ke arah itu balik demi kepuasan sendiri....so kawan2 sila doakan sy semoga berjaya mengharungi segala rintangan ye

3 comments:

Zura said...

tiannye syg...saba ek..

syaEYRA said...

kenapa bunyinye seperti sgt kritikal?

d.i.m said...

hahahaha biasa je la,

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z