Geng-Geng

Monday, July 26, 2010

Kawan mcmna kah kita???

Kawan....rasanya suma pernah dan sudah pun dengar perkataan ni n memahaminya dengan jelas apa yang dimaksudkannya. Semua orang mempunyai kawan lebih dari seorg di dunia ni tapi yang menjadi kawan baik or kawan yang betul2 close hanya sikit, nape??? ntahla aku pun xtau, kekadang tu atas sebab peribadi or sebagainya, xpa la kita sama-sama pkirkan. Kawan memang best kalo ramai. Xkira la kawan mcmna pun, kat fb ke? kat blog ke? suma tu kawan. Dengan ada nya kawan, barula xsunyi hidup seseorg. Setakat ni, aku xpernah lg jumpe org yang xda kawan n xpernah ada kawan. Kalo ada pun, dia sedang menipu.........betul tak????
Tapi yang menyakitkan ati aku, bila time senang kawan memang ramai, kalo tengah susah, skit je yang sanggup same2 susah. Dalam skit tu plak, ada yang xikhlas, nk mintak balasan la pape. Kalo yang xngungkit tu xpa la jugak ,memang ada jenis yang xngungkit, tp always show sumting tuk bg kita serba salah, n ada gak yang always mengungkit, geram betul aku orang yang macam ni. Yang ni satu kes, ada gak kes yang lain.

Kawan yang kita rapat n always gurau2 bila dekat tp bila jauh suma wat mcm xkenal je. sombong yang amat, dulu bila rapat n dekat, n off coz tgh hepi, memang rs dia kawan sejati tp sebaliknya, kawan yang kita kutuk n benci tgk dia, rupa2nya dia la kawan yang baik n always there 4 anything.....hmmm mcm2 kan jenis orang, 2 la sebabnya ada org dulu pernah wat pepatah, manusia ni rambut same2 hitam, hati sape yang tau kan....kan...kan

Hmm ada gak kawan yang pelik skit, cthnya la kalo dgn berlainan jantina kemain baik lg, lebih2 lg lelaki, kalo dgn pompuan kemain lg dia......tp bila time susah tau lak nk carik kawan2 yg sama jantina, macam2 kan???

Banyak lg kalo nk di ikutkan, tp xyah kot nk tulih suma kt sini, sini bukannya spm nk kena tulih smpai 2 muka surat penuh, think about it ye

2 comments:

cik3zza said...

2la kwn.. ezza kwn kategori yg mne plak??

rjin tukar2 header.. smart owwhh..nnt buat 1 utk ezza ekk.. hihiii..

d.i.m said...

ezza kawan mcm na??
2 kena pkir sendri, kekekek

header tu smart ke?? sj nk amek atikan...xpa pandai2

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z