Geng-Geng

Monday, November 22, 2010

Cerita hari isnin

Seperti biasa la, asal isnin je, memang tahap kemalasan di tahap kritikal. Kalo x di paksa memang akan terus malas n dok termenung je. Hari dan saat ni aku gagahkan jugak pale otak n jari jemari aku ni tuk update blog kesayangan ni, keke kunun la kan. Hari ni rasanya xda nk cite pape, memang banyak nk cite tp xidea n xtau nk mula mcm na. So merepek je la mcm 2 3 entry sebelum ni, kang kalo rs mcm sesuai n terdapat idea, aku selitkan la skit2 cerita aku tu. Selamat membaca.

Semalam aku g tengok Hary potter kt E@Curve Kota Damansara, dengan sape rasanya xperlu la nk cite coz mest dh tau kan, kalo xtau, xpayah la amek tau, kekeke. Nk kata best gila tu memang xda la kan, coz cite dia dari stat sampai ke hujung asyik bersembang n bercakap je. Ada la skit2 magik sana, magik sini. Memang la aku tau yg dia part 1, tp xkan la xda scene yg menangkap. Yg Miss Z lak, kemain gembira lg, best katanya, hmm pelik2. Nasib la herion cite tu comel n cun, keke, So papehal pun wait for part 2, mayb sumting best ke yg kuar.

Sebut psal membaca, ada la 2 3 org kenalan, ckp yg blog aku ni cerita byk sgt, gambar xda pun. Keke sori la, bukan sengaja, time tu mayb tengah semangat nk bercerita. Lgpun aku pernah baca blog yg aku follow, kata beliau, kalo nk entry or blog menarik, jgn tulih or karang panjang2 n selitkan la dengan gambar. Memang ada betul apa yg beliau ckp, thank for d advise. Aku sendiri pun kekadang malas nk baca entry org yg panjang2. Xpa geng2 yg membaca blog aku, aku akan perbaiki time 2 time ye, bg aku sikit masa n terus support aku.

Eh tadi masa cerita psal semalam, aku lupa nk cite, semalam sebelum g tgk hary potter, aku ada la g kenduri kawan2 aku. So kepada Afiq&Nafisah dan Emilia&Amran, selamat pengantin baru, sori xdpt nk lepak lama2 ngan korg. ok tamat cite psal semalam. Hah amek cite berterabur, xpa asalkan ber update. Update is better than nothing. Keke
Korang pernah x rs yg org lain xhormat pd kita?? then kita marah or mengamuk?? Pastu campor ngan ego n riak n mcm2 lg, mula la bergaduh n sebagainya. Bagi aku senang je, kalo nk org hormat kita, then kita mestilah org yg pertama hormat org. Xkisah la kita ni dimana, tinggi or rendah. Terutama pada keluarga, pada ayah mak, pakcik, mak cik, datuk, nenek, abg or kakak. Sebab keluarga la insan pertama yg akan bersama kita susah n senang. Seteruk mana pun seseorg dlm family kita, dia tetap family kita. Kena terima seadanya. Sebenarnya isu hormat ni byk sebenarnya nk ulas, tp xyah la nk lebih2, aku pun bukan pakar sgt, juz nk kongsi skit2 je. Renung2 kan dan selamat beramal.

1 comment:

nemo said...

best la citer hery potter..ko ni tk pndai menghayati citer..hhuhu

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z