Geng-Geng

Wednesday, September 28, 2011

Gergasi mengaum

Sehari sebelum hari perlawanan, aku dah beriya untuk tengok game tu. Tak kiralah pergi stadium or kat tv je. Lupa lak nak cerita, sebenarnya malam ni adalah perlawanan penentuan bagi pasukan red giant atau pasukan bola sepak selangor. Dari kecik aku memang peminat setia red giant ni.
Sambung balik mengenai game malam tadi, memang menaikkan semangat betul. Red giant telah di bolosi pada separuh masa pertama lagi. Biasalah bila nak menang, then tetiba kalah, memang emosi tak boleh nak kawal. Pemain pihak lawan pulak tak mahu mengalah, lagi tertekan jawabnya. Aku puji pemain pemain red giant coz main bermati matian sampai tertonggeng tonggeng.

Setelah lama berusaha dan melawan emosi, akhirnya dapat mata penyamaan. Lega kejaplah dan aku tengok pemain red giant makin bersemangat. Tak lama lepas tu, kapten selangor malam tadi, Amri Yahyah berjaya menjaringkan gol kemenangan. Memang terbaiklah. Maaflah pihak lawan, mungkin tak ada rezeki lagi. Cuba lagi tahun depan.

Aku cukup suka tengok game yang ma macam ni. Mula mula ketinggalan dan bangkit semula. Kalau kat stadium, rasa dia lain macam sikit. Kalau pada sape yang belum pernah pergi stadium untuk tengnk bola, cubalah, tak rugi pun sebenarnya. Oklah aku terpaksa berhenti dulu, ada keja perlu di selesaikan. Doakan aku ye untuk esok, untuk apa sahaja yang aku lakukan esok..
Published with Blogger-droid v1.7.4

1 comment:

Ameer said...

Tahniah la.... Selangor boleh p piala Malaysia... Kedah Hampa.....

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z