Geng-Geng

Thursday, September 15, 2011

Panas!!!

Alhamdulillah semalam dan hari ini di pejabat aku ada buat jamuan aldilfitri. Semalam memang terbaik dan terbaik. Walaupun penat bergotong royong, tapi akhirnya berbaloi sebab hasilnya cukup manis buat warga-warga cawangan aku. Makanan yang sememangnya cukup meriah dan banyak membuatkan kami kekekanyang sehingga malam. Hari ini pula jamuan peringkat Kementerian, punyalah ramai orang. Makanan macam biasa cukup meriah. Mungkin di sebabkan terlalu ramai orang dan semua pun turun sekaligus membuat suasana jadi meriah dan sesak. Bila orang dah ramai, keadaan mula jadi panas ditambah pula dengan cuaca sekarang. Habis baju semua basah kuyup di sebabkan peluh yang berjurai-jurai. Macam aku, aku jenis yang tak berapa suka pergi ke tempat yang ramai orang dan keadaannya sangat sangat panas. Bukan apa ianya membuatkan aku berpeluh yang amat, jadi sangat tidak selesa.Mesti korang ingat aku ni jenis yang manja, tak leh panas sikit. Sebenarnya aku ni bukan jenis yang tak suka berpeluh cuma kalau nak berpeluh, baju kena sesuai. Yela kalau dah pakai baju kerja, mana selesa nak berpeluh bagai. Nak jumpa orang lagi, macam-macam lagi la.

Sebut mengenai panas ni, jom kita beremosi sedikit. Bukan apa, blog ni kan kawan baik aku. Tak ada siapa dah aku nak berkongsi cerita kalau bukan dengan blog picisan aku ni. Persoalannya, kenapa ada juga manusia yang memang tak boleh nak tengok orang senang?? Tak boleh nak tengok orang itu gembira buat sesuatu? dan kenapa masih ada orang yang suka mengkritik ??? sedangkan dia sendiri tidak berbuat apa-apa, hanya sekadar berkata-kata.
Macam ni lah, boleh tak aku buat entri khas untuk beliau?? supaya aku rasa puas hari dan sakit hati aku ni hilang....Tak boleh sebab dah macam menjatuhkan air muka beliau. Tak mengapalah, cuma aku harap beliau akan berubah. Aku ni bukanlah baik sangat sebenarnya, ada banyak juga salah di mana-mana. Tapi sekurang-kurangnya apa yang aku buat, aku selalu beringat satu perkara iaitu ada juga hati yang perlu dijaga tidak kira apa pun yang aku lakukkan.

No comments:

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z