Geng-Geng

Monday, September 19, 2011

Panas badan

Malam ni aku macam biasa, menghabiskan masa lapang aku dengan bersukan. Hari ini badminton, ni antara sukan yang aku gemari selain main bola dan sebagainya. Rasanya sesiapa yang tinggal berdekatan sri damansara mesti biasa main kt tempat aku main ni ataupun pernah dengar nama tempat S7 badminton kepong. Boleh tahan gak tempat ni, suasana pun ceria dan meriah, dari segi kemudahan dan peralatan, boleh tahanlah dengan harga yang di kenakan.

Entri malam ni bukanlah untuk menceritakan kisah aku pergi bersukan tapi kisah warm up or panas badan sebelum bersukan. Ramai yang aku tengok datang datang terus bersukan termasuk aku sendiri. Mungkin ada yang belum sedar akan akibatnya di mana ianya boleh menyeksa badan. Contohnya, aku sendiri dari bangku sekolah lagi cukup malas untuk warm up. Akibatnya setelah sekian lama, otot bahagian pinggang mengalami ketegangan yang dasyat. Lama aku berhenti dari bersukan, badan pun naik dengan mendadak.Sehingga sekarang, aku kalau terlalu penat or lama, pasti akan terasa balik. Itulah dia, dulu terlalu degil dan malas, badan sendiri yang merana.

Sambung balik pasal panas badan. Satu lagi sifat manusia ni, bila tengok orang wat warm up, macam macam mengata. Poyolah, semangat sangatlah, bajet star la dan mcam2 lagi. 2 yang aku rasa, ramai yang malas nak buat warm up, takut orang mengata. Se jujurnya, aku sendiri pun ada memikirkn untuk mengata macam tu, keke. Hari ini aku nak betulkan balik minda aku ni, bukan untuk dan tentang perkara ini saje, tapi apa saje yang aku lakukan, buat saje apa yang perlu, jangan fikir apa orang nak kata, sebab yang akan laluinya diri kita. Lagipun buat la apa pun, orang tetap mengata..kan kan..
Published with Blogger-droid v1.7.4

1 comment:

nami said...

takde entry pasal kekalahan liverpool, arsenal dan chelsea ke?

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z