Geng-Geng

Wednesday, September 7, 2011

Lama berhabuk

Kali ini memang rasanya lama juga aku tinggalkan blog aku bersendirian. Kesiankan dia. Kali ini bukan masa atau idea yang ketandusan tapi aku sendiri yang salah. Aku tidak pandai membahagikan masa dengan jayanya. Terukkan, rasanya kawan-kawan blog aku sendiri pun aku biarkan begitu sahaja. Maafkan aku ye kawan-kawan. Aku akan cuba cari balik diri aku yang dulu, kembalikan balik mood berblog. 

Pagi ini aku macam biasa, datang je pejabat, terus bukak email dan blog. Tapi macam biasa, apa pun tak ada. Mungkin dah terbiasa asal bangun je mesti tengok blog. Macam na ye nak kembalikan mood berblog musim-musim raya ni?? Susah kan blog nak lawan rendang dan lemang. keke

Nak tanya korang, pernah tak korang termakan dengan kata-kata korang sendiri?? Macam ni, dulu masa aku mula berblog, wah kunun dah otai la ni, aku ada berikan sepatah dua kata, isunya tak perlu aku nak jelaskan. Ini just secara rambang, apa yang aku kata dulu, terjadi pulak ke atas diri aku. Memang terasalah bila benda tu jadi antaranya rasa marah, sunyi dan kehilangan. Dasyat betullah, aku sendiri sebenarnya tak sedar kenapa ianya berlaku ke atas aku sedangkan perkara seperti itu seringkali aku ingatkan pada diri sendiri. Itulah dia manusia, seringkali melakukan kesilapan. Bak kata dalam cerita Semerah cinta stilletto semalam, "kesempurnaan dalam hidup itu memang tak ada, tapi yang ada cuma kebahagiaan." Menarikkan ayat tu. Sebelum ini, aku seringkali mencari kesempurnaan dalam hidup, bukanlah mencari 100% tetapi nilai yang paling hampir dengannya. Bukan untuk berlagak atau sebaliknya tetapi sekadar kepuasan peribadi Tapi lama kelamaan aku berfikir, cukuplah bila kita rasa bahagia. Maksud aku, tidak perlu mencari kesempurnaan dalam hidup cuma carilah kebahagiaan dengan apa jua caranya. Kebahagiaan bioleh di kecapi dengan pelbagai cara, bukanlah dengan  hanya wang ringgit, kasih sayang or sebagainya.  

Wah dasyat pula isinya, tak mengapalah aku cuma kongsikan apa yang aku rasa dan alami. Maaf jika sejak akhir-akhir ini entry aku agak bosan. Oklah kawan-kawan, nanti kita jumpa di entry yang seterusnya.

No comments:

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z