Geng-Geng

Sunday, April 10, 2011

Menyibuk je ko kan..

Hari ahad macam ni memang xda idea untuk buat entri. Tak tau nape, aku just berblogwalking je. Macam-macam entri aku baca, kreatif betul korang ni kan, jeles aku. Aku dh macam orang gila lak kat depan pc ni, senyum sorang-sorang. Ingat cita hindustan je ke boleh, blog pun boleh tau. Sementara nak tunggu coccer kid ni, aku jejalan kat padang tadi. Tengah dok jejalan tu, aku terserempak dengan sekumpulan budak-budak tengah sembang-sembang. Aku pun menyibukkan diri untuk dengar. 

Sampai satu masa tu, diorang masuk bab super hero. Cerita semua nak up je, biasalah budak-budak. Siap main cop-cop lagi. Sorang nak power ranger, sorang nk ultraman, batman la dan macam-macam lagi. Tengah dok syiok sembang, aku tertarik ngan apa yang diorang cakap. Diorang kata, bestlah negara lain semua ada super hero yang best-best. 

Ada yang kata superman paling kuat. Yela sebab ada ada power, boleh angkat bas besar. Pastu mata dia ada power, boleh laser sana boleh laser sini.Yang sorang lagi cakap, dia suka batman.Batman ni dah la hensem, kaya lak tu. Tengok gajet dia semua canggih2 n stail2. Lepas tu yang lain pun sibuk dok describe hero masing-masing. dasyat betul penangannya. Yang hero Malaysia ni sorang pun xda sebutkan. Nape?? yang tu aku xtau, aku sendiri pun masa kecik2 dulu lebih sukakan superhero luar.

Pada pendapat aku, hero Malaysia pun xkurang hebaknya. Aku amek contoh satu, Keluang Man. Hebatkan. Dia siap dimasukkan dalam bilik berkunci kat rumah sakit jiwa, tapi dia selamba je boleh kluar. Gajet yang dipakai semua pun recycle. Kan hebat tu. Haha aku pun terpengaruh jugak kan. Inilah kuasa media.

Kesimpulannya, bukan zaman sekarang je orang mudah terpengaruh, tapi dah lama dulu dah. Aku xtau nak bagi apa-apa kesimpulan, korang pandai-pandai la decide samaada cita kau ni ada maksud ke tidak. Mungkin hanya sekadar hiburan.

Ps : sori tetiba idea lari...

8 comments:

faizal hashim said...

huhu..sabar je la ngan budak2....
tp cerite dieorng walaupon ckp kosong tp x mngumpat...x mcm org dewasa...kebanyakan(bukan sume) asyik nk ngumpat jer..dosa tue..huhu..

belogkiter said...

biasa jugak berlaku tu kat akak ni

bunga said...

betul2..dulu kecik2 selalu berebut nak pawer renjers warna pink..

Redbloodsnow said...

hahaha..budak² dim. mmg sumanya nak UP dr yg lain..tak nak kalah..haha :D

Dim Benihana said...

@faizal Hashim
setuju ngan pa ko kata...

Dim Benihana said...

@belogkiter
rsnya semua pun ada pengalaman lebih kurang mcm ni..

Dim Benihana said...

@bunga
kalo pompuan memang pink, kalo laki suma nk yg kale merah..

Dim Benihana said...

@zie
tp ada jugak org dewasa yg xnk kalah, nk up je..keke

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z