Geng-Geng

Friday, April 1, 2011

[semalam] Bengang dengan Otai

Rasanya korang mesti ada baca kisah aku semalamkan, kisah aku bengang ngan si otai ni. Kalo ikutkan memanglah nak je memaki hamun dan sebagainya tapi atas dasar hormat aku sabarkan je. Eh ada yang belum baca, meh baca SINI .Sape yang kenal aku memang tau aku macam na, sabar sabar jugak tapi bila dah ada prove n sebagainya, tau la nasib dia.

Semalam pada hari yang sama, bos aku suh aku tukar balik pada yang asal. AKu bila tau aku dah menang, terus je g kat otai tu, aku cakap kat dia yang aku sebenarnya betul. Mula-mula aku ingat dia nak mintak maaf ke pape, dia siap ckp "sudahlah tu". Aik senang je dia ckp mcm tu kan, padahal ri2 dia yang lebih-lebih bising n cakap aku budak baru xreti nk dengar ckp la pape. Puas hati aku, last skali dia yang emo, aku ingat perkataan terkahir aku ckp pada dia " sy nk tanya Abg, apa salahnya dengar ckp n cadangan orang baru?? xsalah pun kan?" Lepas tu dia terus je diam.

Lepas je aku betulkan benda tu, aku sambung balik kerja aku macam biasa. Lega la sikit hati aku. Cukup je masa aku pun balik la. Sepanjang perjalanan aku balik rumah tu aku dok teringat kan kisah ni, memang puas hati gila. Malam tu sebelum tido, aku dengan rasa rendah diri, aku send satu msg pada dia, aku mintak maaf. Yela xsedap pulak kalo satu pejabat xbertegur sape. Yang aku pelik, dia langsung xmintak maaf balik pada aku. Xpa la, yang penting aku dah jalankan tugas aku dengan baik.

Bila aku fikir balik, mungkin cara aku tegur otai tu xbetul. Yela orang lama dan banyak pengalaman ni ego dia tinggi sikit, so kena guna akal untuk tegur. Ni tak aku semalam main serbu je, tapi xpa aku puas hati. keke.

11 comments:

Afzainizam said...

"Merendah diri tidak merendahkan martabat seseorang tetapi boleh meninggikan, maka hendaklah kamu merendah diri, moga-moga Allah akan meninggikan darjatmu. Memberi kemaafan tidak jatuh hina seseorang bahkan akan perolehi kemuliaan, maka hendaklah kita memberi kemaafan, nanti Allah akan memuliakan mu dan bersedekah tidak mengurangkan harta seseorang tetapi akan bertambah, maka bersedekahlah, nanti Allah akan merahmati mu."


,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

hasrul hassan said...

Salam.
Semakin tua ... semakin perangai akan kebudak-budakan ..itu memang hukum alam ... tu sebab ada frasa nyanyuk ... macam anak2 kecil ... tak ingat der time masa kecil.

http://hasrulhassan.blogspot.com

muhamad hanif said...

kesabaran diperlukan disini ;)

Mizuki said...

hehe.. Along.. Chayok!!

Redbloodsnow said...

relek bro relek..meh aku cia ko burger..hikss

Dim Benihana said...

@redbloodsnow
cia tu apa???? mcm belanja ke?? tu bahasa apa??

Dim Benihana said...

@afzainizam
thanks bro...

Dim Benihana said...

@hasrul hassan
macma tu la lumrah, tapi setiap dari kejadian, mesti ada hikmahnya..

Dim Benihana said...

@muhamad hanif
thanks...kesabaran diperlukan dimana2

Dim Benihana said...

@mizuki
no, lama xmasuk sini...rajin2 lah ye..

bunga said...

haha..xpe..delete pun xpe..bunga xtau la dalam blog pun ada spam yek..hehee

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z