Geng-Geng

Monday, April 11, 2011

Program realiti hebat

Alamak tajuk xboleh blah, biasalah pagi-pagi update blog, tambah-tambah plak perut tengah kosong dan menyanyi2. Hari ini aku sampai ofis awal sebab semalam aku tido awal. Lepas tengok mentor, terus berangan-rangan n tido. Mentor sekarang dah nak sampai ke pusingan ke tiga. ok lah not bad persembahan diorang, just ada la sorang dua protege ni xhebat mana pun. Yang hebat cuma mentor dia je, xtau la salah siapa. Yela bila dah tengok dan tau mentor diorang tu hebat, offcoz la nak tengok persembahan protege dia sehebat mentor dia, bila protege wat persembahan, kecewa sebab biasa sangat.Ish xmo la komen banyak-banyak. Just harap minggu depan lebih mantap.

Sebut pasal mentor ni, sebenarnya aku ni memang suka tengok program realiti. Tak tau nape. Salah satu sebab offcoz la kalo ada awek, suma cun-cun belaka. keke. Satu lagi program realiti anjuran Astro, Akademi fantasia, dulu memang meletop, tambah-tambah time mawi. Lepas je musim ke-3, terus macam malap je. Aku rasa mungkin pengacara antara salah satu sebabnya kot. Yang terbaru musim ke-9, aku xrasa macma meletop sangat, tapi xtau lakan, baru-baru lagi. Kita tunggu je lagi 2 3 konsert, kot-kot akan meletup. Yang paling aku tertarik, tempat training AF9 tu, open gila, semua boleh tengok, dia sekali ngan Jusco. Hebat2, idea yang cukup bernas. Selain itu, program pencarian Imam muda, memang xkan aku lepaskan. Xpuas hati sebab kejap sangat lah, setengah jam je. Nak lama-lama, buat program sendiri la kan. Satu lagi, maharaja lawak, sekarang dh xleh tengok sebab minggu lepas siaran langsung terakhir di astro prima, lepas ni ditukar ke siaran berbayar, pakej astro mustika. Adehh letih. Terpaksa lupakan je.

Bukan takat yang hiburan je. Soccer kid pun boleh tahankan, cuma aku harap kalo diorang ada frenly ke pape, boleh tunjuk full game. Baru la syiok. Seronok tengok gelagat diorang. Nape la time aku kecik dulu xda program macam-macam ni. Kalo ada mesti aku dah g join dah.  

Pape pun, kehadiran program realiti ni memang membawa banyak kelainan dalam siaran tv. Xdala boring sangat. Ni asyik2 layan drama yang slow2, banyak sangat menangis bagai. Ish, harap akan datang akan ada lebih banyak program realiti yang gempak2.

6 comments:

Redbloodsnow said...

tu arr. dh tak leh tgk lg dah maharaja lawak. kena tempah warna. tamak nah astro nih..pui

Anonymous said...

Kalau nak program realiti yang paling klakar buat hilang stress, ko try tengok running man korea. dari mimik muka sampai gaya bercakap, ada je benda spontan yang keluar...tak rugi. aku dulu x minat cerita korea tapi skali tengok ketagih plak. ni link nye.

http://www.isubs-squad.com/download/video?v=2734

bunga said...

kadnag2 tengok..kadnag2 x g..

Dim Benihana said...

@zie
2la, xpa xyah tgk senang, byk lg program lain kan..

Dim Benihana said...

@anonymous
thanks sharing...

Dim Benihana said...

@bunga
mest blum kena selera tu...

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z