Geng-Geng

Monday, April 25, 2011

Ubat nyamuk berbau

Pening betul pale pagi ni, ni semua angkara nyamuk yang ganggu aku tido semalam. Sejak akhir-akhir ni memang pelik, kat bilik aku makin banyak nyamuk. Semakin membiak-biak pulak diorang. Eh korang mesti fikir bilik aku tak kemas kan? tolong ye walaupun aku lelaki, bilik aku dikemas rapi oleh sendiri. Tapi seminggu sekali je la. Semalam untuk menyenangkan aku tido, aku terpaksa cari balik ubat nyamuk lame-lame. Kalo penyembur tu, kejap je pastu dia datang balik. Semakin tak makan saman betul nyamuk-nyamuk sekarang or ubat sembur nyamuk tu dah semakin lemah?
ni ke rupa nyamuk??? keke
So semalam aku pasang yang jenis lama tu, yang bakar kat hujung tu. Tak tahu ke?? meh tengok gambar kat bawah ni. Aku cari kat google je pic ni. Sebenarnya sebelum ni aku dah pernah pakai ubat yang guna elektrik tu, still sama jugak, tak berkesan jugak. Tu yang pilihan terakhir aku guna yang koil tu, memang berkesan. Pagi je aku tengok bersepah nyamuk mati kat lantai. ( tak tau la kot2 dia tumpang tido ke)
Akibat nak tido nyenyak tanpa gangguan nyamuk, habis semua berbau asap. Baju kerja aku pagi ni kemain kuat lagi baunya, kantoi sudah. Nasib tak ada yang tegur lagi. Padahal baju ni aku simpan dalam almari, still berbau lagi. Pagi ni aku dok sibuk google untuk cari penyelesaiannya. Kalau boleh nak hapuskan terus populasi nyamuk ni, keke kejam lak. Kalo ada yang buat entri mengenai ni, meh tinggalkan link ye. Ok nak mengoogle jap.

ps : fakta, nyamuk n nyenyak adalah bersangkut paut...

6 comments:

Myra Jay said...

Yup, kalau ada nyamuk tdoq xnyenyak, xde nyamuk, tdoq pun nyenyak :)

Pembawa_Wacana said...

anda direview... http://wacanaku2009.blogspot.com/2011/04/cinta-tiga-segi-dua-lelaki-berebut.html

padlie said...

Dah lama tak tengo lingkaran ubat nyamuk ni..
untuk orang lelah memang tak elok..

selalu untuk elak nyamuk gigit sy sapu minyak angin.. memang dia tak gi dekat.. tak tahan bau kot..

Dim Benihana said...

@Myra Jay
thank ye sebab dh kaitkan antara nyenyak dan nyamuk..keke

Dim Benihana said...

@PW
terima kasih ye..tajuk memang cool

Dim Benihana said...

@padlie
memang xelok, sy pun ada lelah, tp sebab dh xleh tahan dgn gangguan nyamuk, terpaksa gunakannya..

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z