Geng-Geng

Friday, July 8, 2011

Bersih!!!! Dari pandang aku

Korang tau apa itu yang Bersih!!!!

Bersih dalam bahasa inggeris di sebut "clean"
Ok tak apa, aku terangkan sedikit apa maksud sebenar bersih ni.

Bersih kalau di ikutkan melalui pandangan aku, ialah sesuatu barang or apa apa sahaja yang tidak ada sebarang kekotoran. Contohnya jika baju putih maka haruslah ianya berwarna putih dan tidak ada sebarang kekotoran seperti daki, contengan atau sebagainya di situ. Sekarang korang dah faham kan. Jom ikuti kisah aku pulak.

Memangdangkan esok cuti, aku nak pastikan bilik,kereta dan semua baju aku dalam keadaan bersih. Macamna?? biasalah kereta aku hantar je kat car wash. Diorang basuh bersih sangat dan tau je kat mana harus di basuh(padahal aku yang malas nak basuh). Bilik dan baju aku terpaksa buat sendirilah. Sejak akhir-akhir ni, kan aku pulang lewat sebab stay back untuk main ping pong dengan kawan-kawan pejabat, makin banyak pakaian yang aku gunakan. Dekat sebakul jugak baju yang kena aku basuh esok. Bilik aku sapu dan kalau rajin nak vacuum sikit kot. Mop-mop sikit kasi wangi. baru semangat nak meluangkan masa di bilik. Tido pun sedap.

ps : ini bukan entri berunsur politik, sekadar bergurau.

4 comments:

Rozuan Ismail said...

inilah bersih yang sebenarnya.

b a m b a m ' s said...

hahahaha..moh lar BERSIH kan bilik..dari bersihkan jln raya..ehhehe

Asiah Termizi said...

teruskan niat anda nak membersih tu hehehe

Redbloodsnow said...

haha..ada2 je ko ni dim :D

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z